Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hooaeg

Jõhvikad viiel moel tallel

Hooaeg

Jõhvikad viiel moel tallel

Toimetas Manona Paris
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Panthermedia/Scanpix
Mahlased, värvikad ja oh kui vitamiinirikkad jõhvikad on väga väärt tallele panemist. Olgu see siis jook või hoidis - Toidutare varamus on mitmeid huvitavaid retsepte. 
Jõhvikad on väga väärtuslikud oma maitseomaduste ja hea säilimise tõttu. Neid korjatakse peamiselt septembrist lumetulekuni. Kasutatakse jookide, keediste, tarretise jms valmistamiseks, ka maitseainena kapsaste hapendamisel.

Jõhvikas on ka hinnatud ravimtaim. Need marjad alandavad kõrget vererõhku ning parandavad kõrge palavikuga haigete enesetunnet. Sageli tarvitatakse jõhvikaid mahlajoogina. Kõrge happelisuse tõttu ei ole need soovitatav kasutada maksahaiguste, maomahla ülihappesuse või maohaavandite korral.

Jõhvikadsäilivad hästi ka jahedas kohas lihtsalt purgi pandult, kui külma puhast vett peale valada.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga