Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Kikerherned – väärtuslik valguallikas

Kikerherned – väärtuslik valguallikas
Kikerherned on tervislikud ja maitsvad, andes pika täiskõhutunde, ning mõnus lisand köögiviljaja teraviljaroogade kõrvale, salatitesse, hautistesse, suppidesse. Pole ime, et nad taimetoitlaste seas nii armastatud on!


(21.11.2016)

Pikad hommikusöögid

Pikad hommikusöögid
Kui lapsed on maal vanaema juures ja juhtub olema vihmane suvi – nii et ladistab päevade kaupa –, külitavad mu pojad mõnusasti, jalg üle põlve, suveköögis ja “tellivad” endale süüa. Mulle vedel muna! A mina tahan omletti basiilikuga. Mina…


(14.11.2016)

Valik meie perede lemmikuid

Valik meie perede lemmikuid
Ajakiri Pere ja Kodu korraldab aeg-ajalt oma lugejatele retseptivõistlusi, kus palutakse toimetusse saata oma pere lemmikmaitseid. Kõige toredamad on ikka ja alati olnud just lihtsad peretoidud, mida Eesti inimesed kodus teevad. Lia Virkuse…


(07.11.2016)

Soojendavad sügisroad

Soojendavad sügisroad
Kui külm juba krae vahele pugeda püüab, tasub pott pliidile podisema tõsta. Aurav sügisene pajaroog või šokolaadine koogilõik maitseb praegusel ajal paremini kui muidu.


(31.10.2016)

Argised õhtusöögid

Argised õhtusöögid
Kui keegi õhkab: “Oh, ei tea, mida jälle süüa teha!”, tahaksin vastata nagu ühes sügiseti käiatavas reklaamis: “Ma tean, mida sa tunned!” Tõsi, minu jaoks on igapäevasest vaaritamisest palju keerulisem välja mõelda, kuidas teha nii, et toi…


(24.10.2016)

Mehhiko mõjutustega road

Mehhiko mõjutustega road
Nüüd, mil ilmad üha jahedamaks lähevad, sobivad vürtsikad soojendavad road meiegi toidulauale. Mehhiko köögi üks põhikomponente – tšillipipar – on seal kasutusel eri vormides, värvides ja ka teravustes. Mehhiko toidud ei pea olema ka üdini…


(24.10.2016)

Kodune tänavatoit

Kodune tänavatoit
Mõni päev on rohelise smuuti nägu, teinekord tahaks seevastu kinni pista karbitäie sõõrikuid. Isudele vahel järele anda pole mingi patt – eriti kui toit sisaldab kõvasti köögivilja, vürtsitab maitsemeelt ning valmib oma käe all.


(17.10.2016)

Maitsvad määrded

Maitsvad määrded
Valmista leivakatteks põnevaid määrdeid. Need sobivad hästi peolauale külaliste kostitamiseks või hoopis tervislikuks näksiks teleri ette – suurepärased ampsud koos näkileibade, köögiviljade või nachodega. Liiatigi valmib enamik neist 5–10…


(03.10.2016)

Pohlad magustoiduks!

Pohlad magustoiduks!
Mõnusalt hapukad pohlad on suurepärane võimalus, kuidas teha maitsvalt ja tervislikult suu magusaks. Mõnusalt hapukate pohladega saab teha suu magusaks nii maitsvalt kui ka tervislikult ja seejuures vähese vaevaga. Pane muist pohlasid sügav…


(26.09.2016)

Vormiroad sügisandidest

Vormiroad sügisandidest
Sügisel on paras aeg vormiroogi teha – värsket on rohkelt võtta, saab kombineerida maitseid ja kooslusi, olgu siis kraam pärit peenralt või puu otsast, metsast või turult. Lao ained vormi, pane ahju ja lihtsalt oota, kuni saad ahvatlevalt…


(19.09.2016)

VIDEO: Sügisene detox ehk lihtne brokolisupp

VIDEO: Sügisene detox ehk lihtne brokolisupp
Detox-dieedi puhul on täheldatud, et see kõrvaldab kehast kergemini jääkaineid ja pahaaineid. Kõige lihstam on end turugutada smuutide ja suppidega. Et avokaado-armastus on sügavale südamesse pugenud, pakun välja ühe mõnusa püreesupi just…


(16.09.2016)

Maiusta koos meiega

Maiusta koos meiega
On hetki, kus ei taha magusaga mingil juhul tagasi hoida. Nii pakume siinses sünnipäevanumbris mitut klassikalise hõnguga kooki. Väikese vimkaga muidugi!


(12.09.2016)

Isade toidukiirabi lastele

Isade toidukiirabi lastele
Kui pelmeenide keetmine ja purgisupi lahtikaanetamine on juba piinlikult sagedaseks saanud, tasub isadel sellest retseptikogust uusi ideid katsetada. Isegi kui mõne minu pakutud roa nimi tundub ehmatav (võtkem näiteks succotash või chkmerul…


(05.09.2016)

Oad ja peekon käsikäes

Oad ja peekon käsikäes
Võid kindel olla, et kui ühte patta panna veidi peekonit ja ube, sünnib sellest midagi maitsvat. Pole vahet, millise iseloomuga on roog või mis värvi oad, need kaks sobivad kokku. 


(01.09.2016)

VIDEO: Guacamole ajab alati isu peale

VIDEO: Guacamole ajab alati isu peale
Kausitäis ajaloolist armastust? Jah, palun! Juba 16ndal sajandil asteekide seas kasutusel olnud särtsakas guacamole on siiani palavalt armastatud dipikaste kogu maailmas. Nüüd, mil lapsed ja vanemad taas kooliaasta alguses kokku kogunevad…


(29.08.2016)

Maiustame kõrvitsaga!

Maiustame kõrvitsaga!
Kui tavaliselt on õun see, mis sügisel koogi sisse pistetakse, siis meie otsustasime sel korral uurida kõrvitsat kui magusaallikat. Armusime sõna otseses mõttes ära ja kui mõistus ei käsiks piiri pidada, võiks siinsed kõrvitsamagustoidud ük…


(29.08.2016)

Kes ei armastaks Sitsiilia kööki?

Kes ei armastaks Sitsiilia kööki?
Siinsed lemmikud on kaasa toodud Lia Virkuse Sitsiilia-reisilt. Levinuimad toorained sealkandis on tsitruselised – sidrun ja apelsin. Kindlasti ka pistaatsiapähklid, päikesekuivatatud tomatid, oliiviõli ja mereannid.


(22.08.2016)

Augustikuine aiapidu

Augustikuine aiapidu
Sumedad suveõhtud on kui loodud aiapidudeks. Menüü, mille saad juba eelmisel päeval ette valmistada, ja bufeelaud, millelt külalised ise söögipoolist haarata saavad, lubavad pidu nautida ka korraldajal endal.


(15.08.2016)

123456343536