Sügis
Soust ja kartul tuleb alati appi!

Kui köögis eksperimenteerimisest villand saab, on aeg-ajalt turvaline vana hea sousti ja kartuli juurde tagasi pöörduda. Ja mis seal salata, kui nii palju uusi ja põnevaid retsepte saadaval, kipub vana klassika meelest minema.

Sügis
Vokiroad, hautised, pajaroad

Endiselt on aiad kõikvõimalikke juurikaid ja ürte täis. Veidi lihakraami juurde ja kõik tulele! Kas siis haudepotti või vokkimispannile, olenevalt sellest kui kaua kõht veel nälga kannatab. Vokitud toitudele annab peamise maitse kaste, hautistele aga pikk ja põhjalik podisemine ning maitsete segunem…

Suvi
Säilita suviseid maitseid!

Hoidistamine ei tähenda ilmtingimata palavas köögis tundidepikkust higistamist, keetmist ja aurutamist. Väiksest hakkimisest ja viilutamisest muidugi pääsu pole, aga on nii palju põnevaid tooraineid ja täiesti uskumatuid kooslusi, et lihtsalt võimatu on ükskõikseks jääda ning ise mitte katsetada.

Hooaeg
Veidrikud teevad ise omale talveks joogid...

Küttide ja korilastena ei kuulu geneetiliselt meie koodeksisse selvehallist asjade ostmine, vaid ikk…

Suvi
Eestimaa annid

Pidu Eestimaa aedades ja metsades jätkub. Ja loomulikult turul, nende jaoks, kel oma aialapp puudub.

Suvi
Pidu meie toidulaual!

Lõpuks on käes igatsetud aeg, mil ei pea kalli raha eest eksootiliste maade puu- ja köögiviljadega oma toidulauda rikastama. Kõik kasvab ja valmib just siin ja praegu, nii aias kui metsas!

Suvi
Mustikas ja vaarikas – kaks kesksuvist kasulikku marja

Mõlemad on suurepärased terviseparandajad ja oivalised maitseelamuste allikad.

Suvi
Värske kartul – Eestimaa suvine gurmeetoit

Kartul ei kujuta endast eestlase jaoks kindlasti mingit erilist maitseelamust. Pigem on tegemist toorainega, mida läbi aasta väga suurtes kogustes tarbitakse. Aga esimesed koorega keedetud mugulad koos hea või ja soolaga – ei ole paremat maiuspala!

Suvi
Roogi värskest kapsast

Kauaoodatud selle suve värske kapsas on kohal. Nii mahlane ja krõmps, et söö või niisama. Kõht saab aga eriti täis, kui kapsale veidi head-paremat juurde lisada.

Suvi
Maasikas - suve esimene ja oodatuim mari

Vaatamata sellele, et oleme saanud juba pikalt nautida Hispaania ja Poola maasikasaaki, keskendume alles nüüd tõeliselt kodumaiste vitamiinipommide ilule, aroomile ja raviomadustele. Neile kolmele väga olulisele tunnusele eelneb aga kõige tähtsam - võrratu maitse!

Suvi
Mida sina jaaniõhtul grillid?

Jaanipäev tahab pidamist, olgu ilm milline tahes. Ikka pakime autosse lapsed, talve- ja vihmariided, ohtralt söögipoolist ning põrutame sinna, kus harjutud iidset suvepüha tähistama. Meie pere jaoks on see koht Häädemeeste. Maitsvat ja mõnusat jaani!

Kevad
Kool läbi!

Käes on kooliaasta lõpp - kõikide lasteperede rõõmupäev! Ei mingit hommikust ärkamist ega hilisõhtust tuupimist! Hetkel tundub algav puhkus lõputu ja 1. september mägede taga. Elagu soe ja kosutav suvi!

Kevad
Ütle "rabarber"!

Enne kui väiksena selle sõna hääldamisega korralikult hakkama saime, jooksime kõik kevadeti rabarberivars pihus mööda õue ringi, tass suhkruga kindlalt käepärast, et hirm-haput maitset pisutki leevendada.

Muu
Täna ei taha ma kiisust, ei kutsust...

Läheneb aasta üks armastatumaid ja südamlikumaid tähtpäevi, emadepäev - emmede erilise hoidmise ja hellitamise päev. Kodutööd võiks kõik olla sel puhul isade ja laste teha. Ka köögikohustustest jäägu ema nii tähtsal päeval täiesti vabaks.

Kevad
Kevadine revolutsiooniline situatsioon

Keegi ei saa ega taha endistviisi elada! Paksud vammused vahetatakse kergemate ja rõõmsavärvilisemate vastu. Samad märksõnad kehtivad ka toidu kohta. Menüü olgu kirev ja kerge.

Lihavõtted
Mõnusaid munaroogi

Mune mitte ainult ei värvita ja koksita, neist valmistatakse pilkupüüdvaid roogi, mis iga pühadelaua vaieldamatuks ehteks.

Lihavõtted
Kosutav kohupiim

Kevadpühade ehk lihavõtetega on lahutamatult seotud kõikvõimalikud kohupiimatoidud. Sellest valmistatakse pashasid ja torte, kooke ja pirukaid, magusroogasid ja vahtusid.

Hooaeg
Idamaiste roogade mõnu

Igale köökmeistrile, kes eales ihanud kaalu langetada on selge, et parim aeg selleks on paastuaeg kõige selle juurde käivaga.

Nädalalood
Kevad lükkus edasi!

Kuigi eelmine nädalavahetus andis juba reipalt märku lähenevast kevadest, on lörts, lumi ja külmakraadid taas uues hiilguses. Ka sellist rikkaliku viirustevalikut, mis kõiki valimatult maha murrab, ei osanud vastu kevadet oodata...

Hooaeg
Tsipa värvi lauale ajaks, mil õuevärve veel ei ole

Kirkamad värvid ja vägevam koloriit on Eesti ilmastikus ikka külastanud meid siis, kui päev  nii kõrgelt käib, et solaariumisse enam ei minda ning talvekalkjas pale asendub terve jumekusega.

Muu
Hommikueine voodisse, õhtuks mõni isetehtud kook - seda naised ootaksid!

Kuna tänapäeval on lilli poodides lademetes ja ei pea sugugi mantlinööpe ohverdades iga hinna eest turul auto aknast müüdavate nartsisside eest võitlema, siis tuleb midagi enamat ja isiklikumat korda saata: näiteks köögiterritoorim sellel päeval enda…

Hooaeg
Paast on kinni pääs ehk Volks Vaagen astub sisse merelõhnalisse toidutarre

Auväärt köökmeistrid, ajal, mil ma neid ridu talletan, lõhnab mu köögis kala järele. Ons selles mi…

Muu
Võitle, Eesti, võitle!

Hoolimata keerulistest aegadest tähistavad kõik eestlased kindlasti 24. veebruaril pere või sõprade ringis oma riigi järjekordset sünnipäeva, seekord väärikas 91. Menüü olgu sel puhul traditsiooniliselt eestimaine.

Sõbrapäev
Viis kooki Valentinale

Kes teeb sõbrapäeval kallimale romantilise õhtusöögi, kes toitub vaid austritest ja šampanjast, aga paljud tähistavad seda päeva eelkõige uhke koogiga.

Sõbrapäev
Maitsev tee kallima südamesse

Nii armastusele kui sõprusel on suur šanss saada kõhu kaudu uut hoogu juurde:) Lisaks lillede ja kaartide kinkimisele võiks õhtul koduses köögis ka mõne tõelise hõrgutise valmistamise ette võtta. Toidud on seekord veidi pidulikumat sorti, romantilise õhtusöögi jaoks just nagu loodud.

Sügis
Kartul - meie teine leib

Kui talvel köögivilja valik on üpris piiratud, siis korralik kartul on talviti alati saadaval.

Talv
Kiire, lahja ja odav - mida muud jaanuari menüült tahta

Jõulu- ja uusaastapeod on möödas, koolivaheaeg läbi. Aasta kõige oodatum ja armastatum aeg otsas. Sel ajal on kõik lubanud endale piiramatus koguses häid ja kalleid hõrgutusi. Peolauad on olnud nende all lookas. Nüüd on aeg tagasihoidlikumalt ja odavamalt läbi ajada. Üks on kindel – suurepäraseid hõrgutisi saab valmistada ka lihtsamate, odavamate ja kalorivaesemate vahenditega.

Muu
Suupisted – mõistlik jätk jõuluaja vaaritamisele

Oivalised jõulumaitsed veel keelel aga kahjuks ka lisakilod ähvardamas… nüüd tahaks vahelduseks midagi sümboolset ja kerget. Uue aasta ootuses suheldakse heade sõprade ja sugulastega. Suurest söögist ei ole aga huvitatud ei võõrustajad ega külalised. Siis tulevad appi kõikvõimalikud suupisted, lihts…

Muu
Pillerkaar aastavahetuse pidulaual

Aasta viimasel päeval tahaks ju midagi head! Eriti kui klaasis kihisevad joovastavad mullid ja pea on pidumõtetest uimas. Väike eriline amps on just see, mis aastale ilusa punkti paneb.

Jõulud
Krõbe verivorst valmib aeglaselt

Detsembri lõpuks on kõik oma esimese verivorstiisu juba rahuldanud. Nüüd tuleb hakata mõtlema sellele, kuidas serveerida jõululaual vorste nii, et need pakuks uusi elamusi. Kui verivorstid olemas, tekib küsimus, kuidas saaks need korralikult läbiküpsenuks

Jõulud
Jõulutoidud: kuidas sel aastal sõpru ja sugulasi üllatada?

On peresid, kus igal aastal pakutakse ühte ja sama ning üllatamine ei tule kõne allagi. Sült, verivorst, seapraad - vana hea klassika õigustab ennast alati. Aga kui siiski tahaks midagi uudset ja põnevat?

Talv
Kõik patta ja podisema!

Pajaroad - ei mingit mässamist, kõik patta ja podisema! Suurepärane võimalus kombineerida erinevaid lihasid ja köögivilju. Lisaks hea valik sobilikke ürte ja jääbki vaid hautamise vaev.

Sügis
Viljad kodusest köögist

Viimasel ajal on palju räägitud ja retsepte tehtud tänapäevastest lemmikutest, baklažaanist, suvikõrvitsast ja paprikast. Ülekohtuselt on unarusse jäänud meie hea vana raudvara: porgand, kaalikas, kapsas, peet jne. Parim kasvab kodus!

Talv
Tosin õllerooga

Õlu on hea maitseaine ja sobib paljude roogade sisse. Levinumad on õllehautised, aga tehakse ka õllemarinaadi, õllesuppi, isegi magustoite.

Talv
Kodune vorstitegu

Kodustes tingimustes on maailmas vorste valmistatud sajandeid ja ka eesti peredes pole tegu mingi haruldusega, olgugi et meil seondub see rohkem jõuluaja ning maitsvate tangu- ja verivorstidega.

Sügis
Supp - sombuste sügisilmade lemmik

Supp on üks iidsemaid ja rahvuslikumaid toite. Igal maal on oma iseloomulik rahvuslik supp just seal kasvavatest ja saada olevatest toiduainetest. Ajast, mil inimene tegi esimese savist või kivist õõnsa nõu, hakati liha koos maitsetaimedega vedelikus küpsetama.

Sügis
Kaalukausil kõrvits

Kõrvits ei anna palju kaloreid, kuid sisaldab ohtralt organismile ülivajalikke aineid. Tänu oma mitmekülgsele keemilisele kooslusele kutsutakse kõrvitsat ka "miniapteegiks".

Sügis
Sõida seenele!

Eestlased kui vanad korilased kunagi, tuhnivad päevad läbi metsaalustes ringi, nii et õhtuks on seljad kõverad, keeled vestil ja käed mullased. Aga mis peaasi - korvid pakatavad seentest ja koju jõudes on põhjust pliidile tuli saba alla teha.

Sügis
Õunaküpsetisi

Käes on aeg, mil paljudes kodudes õunapuudust ei tunta. Siit teile väike retseptivalik õunahunniku kahandamiseks.

Suvi
Tigedalt tikreid ja sõgedalt sõstraid

Käes on aeg, kus sõstraid ja tikreid vohab aedades tublisti. Igati sobiv moment on revideerida olemasolevaid ning otsida juurde uusi selleteemalisi retsepte.

Suvi
Mida kuumem ilm, seda külmem supp

Päike lõõskab, mõte kuuma pliidi ääres toimetamisest ning tulise roa helpimisest ei ole eriti ahvatlev.

Suvi
Piknikusoovitusi

Suvi on parim aeg pikniku pidamiseks. Võta pere ja sõbrad kaasa ning siirduge rohelusse, mõnus äraolemine on garanteeritud.

Suvi
Maasikamaania!

Värsked maasikad on mõnda aega müügil olnud, juba on saadaval ka need õiged magusad kodumaised maasikad. Kuigi maasikad on ülihead lihtsalt niisama süües, saab neist ka hurmavaid roogi valmistada. Retsepte meil selleks jagub!

Muu
Tee emale pühapäev ilusaks

Igale emale on suurimaks kingiks see, kui tema lapsed teda armastavad. Ei ole midagi toredamat kui näidata oma emale oma tänulikkust sellega, et valmistad talle toreda söömaaja, olgu selleks siis hommikusöök voodisse, pidulik lõuna või lihtsalt üks lihtne, kuid armastusega tehtud kook.

Kevad
Avame grillihooaja

Kui vähegi ilma peab, saab volbripäeval avada grillihooaja.

Kevad
10 ideed rabarberist

Kevadine rabarber on juba poodidesse jõudnud

Lihavõtted
Mida piiblirahvas sõi

Piibel on jätkuvalt kokkade inspiratsiooniallikas. Üha enam reisib eestlasi Piibli sünnimaadele ja kogeb ka säälse köögi hõrgutisi. Laske endid neist kanda, sest just niimoodi toitusid ka patriarh Aabraham, kuningas Taavet ja Jeesus Kristus. Ning Iisraeli või Liibanoni kokaraamatu lahtilöömisest on…

Lihavõtted
Pirukaid lihavõttelauale

Soolasemaks suupisteks on lihavõtetel ikka olnud erinevad pirukad.

Lihavõtted
Pasha variatsioone

Munade värvimise kõrval on traditsioonilisel lihavõttelaual kindlasti ka kohupiimast magustoit nimega pasha.

Kevad
Kasvata ise: petersell

Eestis on petersell ülimalt levinud maitsetaim, temast populaarsem on ilmselt ainult till.