Uudiskiri Instagram Facebook
 
VIDEO: Kuidas valmistada Pavlovat?

VIDEO: Kuidas valmistada Pavlovat?
Munavalge vahustamine on kunst. Rita Osa õpetab küpsetama Pavlovat, mis pealt krõbe ja seest mõnusalt vahukomminätske.


(02.05.2016)

Head emadepäeva!

Head emadepäeva!
Ükski ema ei suuda vastu panna mõnusale pühapäevalõunale, eriti kui selle valmistamiseks on käised üles käärinud need, kes pealtnäha köögikunsti ei valda. Seda, et siin toodud toitude tegemine on lihtsamast lihtsam, ei pea hiljem söögilauas…


(02.05.2016)

Magusad ahvatlused

Magusad ahvatlused
Maili, Viivika, Aljona ja Signe kuuluvad Tartu Tasku keskuse aatriumis asuva kohviku Tassikoogid “naiskonda”. Kohvik loodi kaks aastat tagasi, kui põnevaid tassikooke hakati kohapeal pakkuma. Täna saab tassikooke ja muid maiuseid nii kohvik…


(18.04.2016)

Kevadised suupisted ülendamas meeli

Kevadised suupisted ülendamas meeli
Kui kevad talvele tuule alla teeb, võib kõik harjumuspärane ühtäkki uuenduskuuri vajada. Traditsiooniline peolaud saab sel ajal samuti uue hingamise, kui tuttavad koostisained pisut teisel kujul üles astuvad.


(11.04.2016)

Nutikad argiroad

Nutikad argiroad
Mõni aasta tagasi, veel krooni ajal, pani mitmeid armastatud retseptiraamatuid välja andud nelik – Pille Enden, Lia Virkus, Tiina Lebane ja Epp Mihkels – kokku esimese “Nutika perenaise kokaraamatu”. Sellest kujunes menuk. Nüüd on aeg edasi…


(28.03.2016)

Taimed patta!

Taimed patta!
Et end vastu suurt kevadet hästi tunda, ei ole tarvis pikalt paastuda või keelatud toiduainetest nimekirja koostada. Piisab, kui lisada tavamenüüle suuremal hulgal köögivilja ja sellist magusat, mis süümepiinu ei tekita.


(28.03.2016)

Tervislikud lihavõtteroad

Tervislikud lihavõtteroad
Klassikaliselt lihavõttelaualt leiab mune, lambaliha, kana, kala. Kuigi traditsiooniliselt on käes pika paastu järgne aeg, mil taas rammusamat toitu nautida, on meie road üsnagi figuurisõbralikud. Magustoitudest ei saa nüüd puududa pasha ja…


(21.03.2016)

Taasavastatud läätsed

Taasavastatud läätsed
Läätsesid on hea kasutada toitvates suppides, salatites ja mitmes põhiroogades. Kuigi Eestis vajusid läätsetoidud vahepeal unustuse hõlma, olid need vanasti talupoegade söögilaual üsna tähtsal kohal. 


(14.03.2016)

Mitmevägine kaer

Mitmevägine kaer
Miks süüa kaera? Mis on temas nii erilist? Kaeras on väge ja jõudu ning kasulike mõjude pikk nimekiri paneb temast mõtlema kui heast kohalikust supertoidust. Kaer on teraviljana ka üsna vastupidav, suutes kasvada pinnasel ja klimaatilistes…


(07.03.2016)

Paastuaja kerged taimetoidud

Paastuaja kerged taimetoidud
Paastuaeg on seotud eelkõige usuliste tõekspidamistega. Kuid kevadel võid mõneks ajaks loobuda lihast, kalast, munast ja piimatoodetest ka kergema olemise ja organismi puhastumise nimel. Loobuda võid ka üksnes lihast ja kalast, vähendada na…


(07.03.2016)

Aasia maitsete kiituseks

Aasia maitsete kiituseks
Kui külm krae vahele poeb, tasub piiluda eksootilisemate maitsete poole. Tihti piisab vaid mõnest koostisainest, et valmistada värske ja tervislik särtsu täis roog.


(22.02.2016)

Vimkaga Eesti toidud

Vimkaga Eesti toidud
Eestimaine toit ei pea olema igav ega maitsetu. Meil on mõned imelised ja ainulaadsed toidud ning toorained, millega veidi mängides saab vanad tuttavad maitsed hoopis uude kuube rüütada. Maitseelamused ja -üllatused peaksid garanteeritud ol…


(15.02.2016)

123678353637