Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Krõmpsuta ja tervis tuleb!

Krõmpsuta ja tervis tuleb!
Valges, punases ja käharas peakapsas leidub rohkesti vitamiine ja mineraalaineid. Keset talve on parim aeg veidi kapsatarkust kõrva taha panna. Kas teadsid näiteks, et hilised kapsasordid on vitamiinide poolest rikkamad kui varajased?


(01.02.2016)

Erilised ERIjahud

Erilised ERIjahud
Jahu ei pea tähendama vaid valget rafineeritud nisujahu. Tänu oma suurepärastele küpsetamisomadustele on nisujahu kõige levinum, kuid kindlasti ei tohiks tagaplaanile jätta ka teisi põnevaid jahusid ega jahutooteid.


(25.01.2016)

Tulisust õhkavad tšilliroad

Tulisust õhkavad tšilliroad
Minu köögis on tšilli aukohal. Kui sõpradele tšillipipraga hõrgutisi pakun, muutuvad nad peagi lõbusamaks ja koosolemine kulmineerub üleüldise heaolutundega. Lisab ju ohtralt antioksüdante sisaldav tšillipipar roogadele mõnusat vunki, tugev…


(25.01.2016)

Kausitäis kuuma suppi palun!

Kausitäis kuuma suppi palun!
Kausitäis kuuma suppi on külmal talvekuul meeldivalt soojendav kõhutäis. Suppi saab teha kohe suure potitäie – see maitseb hea ka järgmisel päeval ülessoojendades. Meie talvised supid ei ole ka ülemäära rasked ja rammusad, pigem kergemad…


(18.01.2016)

Üllatavad talvised õunaroad

Üllatavad talvised õunaroad
Õunu pole kunagi liiga palju, eriti kui koogi ja kisselli kõrval kasutada ubinaid ka soolastes roogades. Õuntest saab suurepärase lisandi näiteks liha kõrvale, olgu siis salati, pudru või kastme näol. Lahenduseks kõigile neile, kelle sügise…


(04.01.2016)

Kastame lihapallid kastmesse!

Kastame lihapallid kastmesse!
Selle kolme toiduga tõestame, kuidas nii lihtsale roale nagu lihapallid saab anda kastmega täiesti uue maitse. Kes tahab, võibki oma senise lihapallide retsepti meie pakutu vastu välja vahetada ja katsetada, kuidas need lihapallid erinevate…


(04.01.2016)

Argiõhtute lihtsad liharoad

Argiõhtute lihtsad liharoad
Sügisesed toimekad argirutiinid toovad õhtuti laua äärde näljased suud, kes vajavad midagi toekamat kui viimased kuud kööki valitsenud kerged suvesalatid. Õnneks leidub poes erinevat tükeldatud liha, millest võid kas või igaks õhtuks uue põ…


(23.11.2015)

Ahjusoojad pirukad

Ahjusoojad pirukad
Äsja ahjust tulnud pirukas on hõrgu lõhna, kauni välimuse ja toitva sisuga − igati asjakohane pakkuda nii oma perele kui külalistele. Pirukaküpsetamine on üsna kindlapeale minek. Ja iga piruka valmistamiseks pole isegi ahju vaja, vahel piis…


(16.11.2015)

Ahvatlevad lõheroad

Ahvatlevad lõheroad
Tutvustame raamatut “Lõhe ja forell. Kuninglikud kalad meie köögis”, mis on valminud tuntud tandemi, Lia Virkuse ja Tiina Lebase koostööna.


(02.11.2015)

Ahjusoojad leivad ja kõrvitsakuklid

Ahjusoojad leivad ja kõrvitsakuklid
Leivaküpsetamine toob kööki kodusoojust ja häid aroome. Rukkileivale lisaks võid küpsetada kõrvitsakukleid, malmpajasaia või näkileibu krõbistamiseks porgandimarmelaadi ja juustuga.


(26.10.2015)

Kotletitegu

Kotletitegu
Kotlette teha on puhas rõõm − saad lasta oma loovuse valla ja luua põnevaid kooslusi. Kindlasti tulevad parimad kotletid siis, kui teed ka vajamineva hakkliha ise. Segu ei jää käte külge kinni, kui käed märjaks kastad. Prae kotlette pannil…


(19.10.2015)

Toimeka päeva toidud

Toimeka päeva toidud
Tööpäeval võib olla paras katsumus lõunapausiks aega leida, kuid nutikalt valitud eine annab energiat ning muudab raskemadki ülesanded jõukohaseks. Püüa vältida kooreseid pastaroogi ja saiakesi, mis loiuks muudavad, ning anna oma kehale kor…


(12.10.2015)

123678343536