Kevad
Pisike, priske ja pealt punane

Redis sobib niisama krõmpsutamiseks, aga miks mitte ka… pannile.

Kevad
Kevadestaar rabarber

Varakevadel ilmuvad aiamullast otsekui imeväel õrnad mahlased varred, mille otsa tekivad erkrohelised käharad lehetutid. Just siis on õige aeg esimest aiasaaki nautida, sest rabarberi tähetund on lühike. Sügisepoole hakkab puhmas küll jälle uusi varsi kasvatama, aga siis pakub see huvi peamiselt hoi…

Kevad
Maikuu magusad koogid ja tordid

Maikuu on aasta kaheteistkümnest kuust üks oodatumaid ning on saanud rahvasuust üsna romatilisi nimesid nagu õiekuu, toomekuu ja lehekuu. Meie talvistes ootustes-lootustes on see kuu ikka päikeseline, malbe ja mahe.

Lihavõtted
Kohupiimakoogid ja -tordid

Miks kohupiim üldse kuulub õigeusklike lihavõttepühade juurde, sellest saab iga huviline lugeda foorumi toiduvalmistamise teemast pealkirja alt "Kevadpühad köögipoolelt vaadatuna". 

Lihavõtted
Kirju kevad

Koos kevadega tulevad ka pühad, mida on olnud kombeks tähistada kirjude munade ja rikkaliku pühadelauaga. Tava jätkub, ainult et laualepandav muutub aasta-aastalt kergemaks ning serveerimisviisidki näitavad uue sajandi märke.

Talv
Talv on parim kultuurseene aeg

On tore, et seenerõõmude nautimine ei sõltu enam ei ilmataadi tujudest ega isegi mitte aastaaegadest! Kodumaised seenekasvatajad on teinud austerservikud ja shampinjonid meile aastaringselt kättesaadavaks, hoogu hakkab sisse saama ka Aasiast pärineva shiitake´ kasvatamine.

Suvi
Traditsioonilised hapukurgid

Pole vist uudis, et üks õige hapukurk (mitte segi ajada poes müüdava soolakurgiga!) ületab oma maitselt ükskõik millise oma marineeritud suguvenna.

Sügis
Kiirkurgid

Õhtupoolikul keeva lahusega üle kallatud pisikesed kurgid on juba järgmisel päeval söömiskõlblikud.

Sügis
Pihlakate eeltöötlemine

Pruugi hoidisteks kultuurpihlakaid, mis on suuremad ja maitsvamad kui metsikud.

Suvi
Maasikas paljude lemmikmari

Kokkuvõtte maasikatega ümberkäimisest ja külmutamise õpetuse.

Sügis
Nõuandeid seenelkäimiseks

Kas seeni tasub korjata? Metsas seenelkäik tasub end rahaliselt tänapäeval ära vaid siis, kui selleks on olemas piisavalt vaba aega ning seenekoht on lähedal ega nõua suurt transpordikulu.

Jõulud
Jõulud tulevad

Jõululaud on enamikus kodudes traditsiooniline ja ehtsalt eestimaine. Ent väike vaheldus kulub marjaks ära: olgu siis liha uues kuues või teistmoodi lisandid prae juures.

Kevad
Ürdiaed aknalaual

Aastaringselt potitaimedena müüdavad aromaatsed ürdid on meie köögis üha sagedamateks külalisteks. Küllap on nii mõnigi usin ürdikasutaja mõelnud neid ka ise kasvatada, kuid pole mõttest kas ühel või teisel põhjusel kaugemale jõudnud.

Sügis
Omatehtud hapukapsas

Kuidas valmistada hapukapsast?

Suvi
Jääst serveerimisnõud

Lähenev suvi toob endaga palju toredaid ja rõõmsaid pidusid, mille jaoks osavõtjad tavaliselt paluvad taevataadilt ilusat, päikesepaistelist ja sooja ilma. 

Kevad
Kevad toob vaheldust toidulauale

Päikesepoolses tuulevaikses aianurgakeses või metsaveerel tärkab esimene söödav looduslik roheline sageli juba aprillis. Noored elujõulised taimed mitte ainult pakuvad vaheldust toidusedelisse, vaid ka puhastavad tõhusalt organismi ning täiendavad talve…

Suvi
Magus maasikmari toob suve

Eestimaal on ilusat neidu ikka võrreldud maasikmarjaga, meie põhjanaabrid aga ütlevad: oma maa on maasikas, võõras maa on mustikas. 

Sügis
Moosi asemel - marjade külmutamine

Traditsiooniline moosikeetmise aeg on jälle kätte jõudmas, aga varasemate aegadega võrreldes tulvab koduköökide akendest moosikeetmise aroome iga aastaga ikka harvemini ja harvemini. 

Sügis
Marineeritud üllatused - arbuusikoored, tikrid jm

Salat peab olema karge ja krõmps, nii arvavad kindlasti paljud. Siit leiategi paprikasalati, mis just teile meeldival kujul purki läheb. Kindlalt säilib see hoidis siiski vaid külmkapitemperatuuril, kuna lahuse happesus on ainult 1,2%.

Suvi
Grillipidu koduaias

Jaaniõhtune tuli võib tavapärase mühiseva lõkke asemel hoopiski miilata vaikselt grillaparaadis ja anda oma osa pidulistele kõhurõõmude pakkumisel. Muidugi jääb tulekuumusest üksinda väheks ning tulevalitseja ehk grillmeister peab olema osav ja oskaja.

Kevad
Pikniku hooaeg on algamas

Maikuist soojust jätkus seekord üsna üürikeseks ajaks.

Suvi
Trendikad kerged suvesalatid

Tänapäeval pole suupärase salati kokkusegamiseks vaja mitte niivõrd kindlaid retsepte kui katsetamislusti ja fantaasiat. Kõige vaimustavamad salatid sünnivad mitte kokaraamatus näpuga järge ajades, vaid kui toiduaineid pannakse kokku poojuhuslikult ja va

Sügis
Hoidised, mis säilivad külmikus

Mooside asemel teeb tänapäeva naine hoidiseid, mida ta poest ei leia või mille maitse või struktuur ei ole tema maitse kohased. Ning taoliste hoidiste hulgas on eriti palju neid, mille ühiseks nimetajaks on külmkapihoidised. 

Suvi
Suvise tee kutse

Kenal suvepäeval võib tekkida tahtmine pakkida pere autosse ja sõita sinna, kuhu tee viib. Piisab, kui teha eelmisel päeval mõned asjakohased ettevalmistused, ning teekond võib alata. Toidukotti sobivad suupisted, mis maitsevad ka jahtunult, säilivad hästi ning taluvad pakkimist ja vedamist.

Suvi
Salatisuvi on käes

Suveaeg tõstab salatirindel ausse kerguse.

Muu
Uusaastaöö sädelev pidulaud

Müstilised tunnid, mil järjekordne aasta libiseb möödanikku, kätkevad endas rohkesti rõõmu ja tulevikulootusi. Selle eripärase öö tähtsust rõhutab tavapärasest heldemalt ja edevamalt ehitud pidulaud, mille sädelus annab ka kõige tavapärasemast ainetest valmistatud roogadele erilise pidulikkuse.

Sügis
Kartulist saab kõike

Mõnus maaubin pakub otsatult võimalusi. Kartulisalatit pole vist vaja meelde tuletada, küll aga ühepajatoite ja vormiroogi, mida võiks sagedamini elavdada näiteks spinati ja tomati abil. Uskumatult hõlpsasti saab kartulist ahjusuupisteid, mis on hinna ja tervislikkuse poolest poes pakutavatest igati…

Lihavõtted
Kevadpühade õnnestav kergus

Kes paastu pole pidanud, sel pole põhjust tähistada kevadpühi raskete ja rammusate roogadega. Nii võivadki pühadelauda ehtida kerged mahlased salatid, värvikas püreesupp ja õrnõhulised petupashad, nende sekka ka mõni lahe liharoog.

Sügis
Köögiviljade kuldaeg

Suve lõpp hellitab meid kodumaiste viljade küllusega, mida peaks nautima täiel mõõdul nii argipäeval kui pidulauas.