Maitsvad valikud jõululauale

Läbi aegade on püütud jõulude ajal lauale tuua rikkalikult kõige paremat toitu. Vanasti vahetati silk ja aganaleib sealiha, vorstide ja puhtast rukkijahust tehtud leiva vastu ning lapsed võisid sel päeval laualt oma käega parimaid palasid võtta. Jõulusöömaajal ei tohtinud rääkida ega naljatleda. Lault pühitud raasukesi kasutati aasta jooksul haiguste peletamiseks ning toit, mis maha pudenes, jäeti vaimudele. Lauaalune oli üldse püha koht, kuhu ei tohtinud isegi vaadata.
Tänapäeval on jõululauaalune enamasti lastest pungil ning söömaaja ümber palju meeldivat kisa-kära ning sagimist küllaga. Erilisi ettekirjutisi selle kõige oodatuma ja armsama püha suhtes enam ei tehta. Üks on aga kindel: toidulaud olgu kaunilt kaetud ja rikkalik! Kas kala või liha, kas hani või part, kas salat või kartuli...nende küsimustega on nüüd viimane aeg tegelema hakata. Nautige pühade ajal lähedaste seltsi ja head sööki!

EELROAD
Kilutarrend
Küüslauguräimed
Kalamarjavaht
Täidetud munad
Piparkoogi-sinihallitusjuustu suupisted

PEAROAD:
Jõulupart
Jõuluhani
Jõululammas
Jõulukalkun
Jõulusiga
Jõulukala
Üleküpsetatud peokala

LISANDID:
Värviline jõulusalat
Koorene kartuli-küüslauguvorm
Röstitud köögiviljad a la Provencale
Hapukapsad  lihaga

DESSERDID:
Šokolaadi-beseevaarikatort
Kohupiimatort pohladega
Šokolaadi-pähklikeeks
Jõulutiramisu
Maailma kergeim viskimagusroog
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa