Retsepti-
soovitusi jõululauale

Jõuludeks valmistumisel ei tahaks teha mingeid järeleandmisi: jõuluvana olgu ehtne, kingitused rõõmupakkuvad ja toidulaud läbimõeldud. Inimeste kõige oodatuma jõulukingi eest on sel aastal ilmataat liigagi hästi hoolt kandnud. Lumavaip on aga just see, mis jõulupühadest need õiged teeb.
Toitude osas jagunevad inimesed reeglina  kaheks, need kes igal aastal midagi uut tahavad proovida  ja need, kelle jaoks väiksemgi erinevus jõulumenüüs kõne allagi ei tule. Meie suur pere üllatusi eriti ei salli: toit olgu klassikaline ja turvaline -  sült ja verivorstid, sealiha ja hapukapsad, lõpetuseks Mummu kringel ja mõni lahe magustoit. Need, kellel ses osas asjalood demokraatlikumad, leiavad ehk siit midagi uut ja põnevat sel aastal katsetamiseks.

Eelroad:
Rullmops
Suupistesai lõhemarjaga
Pikantne kana-melonisalat
Selleri-kreeka pähkli salat

Praed:
Küpsetatud pardikoivad apelsinikastmes
Jõulukalkun
Prosciutto-juustukattega üleküpsetatud kanafilee
Lõhefilee sinepi ja meega
Suitsukoot kapsa ja vorstidega
Ahjulammas

Lisandid:
Soe vinegrett
Kartulisuflee suitsupeekoni ja ürtidega
Kapsa-õunasalat sinepikastmega
Peedikiusatus

Magustoidud:
Mandliparfee pohlakastmega
Jõhvika- juustukook
Kohupiima-küpsisetarretis vaarikatega
Mascarpone-jogurtikook
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa