Kasvata ise: petersell

Eestis on petersell ülimalt levinud maitsetaim, temast populaarsem on ilmselt ainult till.
Peterselli kasutatakse palju soolaste toitude maitsestamiseks, eriti suppide ja salatite juures, käharpeterselli lehti kasutatakse välimuse pärast ka palju toidugarneeringuks.
Koostöös aiandusfirmaga Hansapalant jälgime käharpeterselli seemnest tärkamist esimese 20 päeva jooksul
1. päev Käharpetersell on pikaajaline mitmeaastane maitsetaim, seetõttu ka kõige hilisem tärkaja.
Kasvamiseks vajab niiskust.
3. päev Petersellipotis toimub vaikus. Tundub, justkui midagi veel ei toimukski.
10. päev Käharpetersell on kõige tagasihoidlikum, aga esimesed rohelised võrsed on siiki juba väljas.
Vajab valgust, soojust ning niiskust!
12. päev Ikka visa ja pikaldane, aga see-eest püsib mitu aastat! Tasa sõuab, kaugele jõuab
14. päev Visalt, kuid järjekindlalt püüab sirguda. Silmaga suurt siiski näha pole.
 
Loe ka:
Retsepte peterselliga:
  • Punase läätse supp köögiviljadega (Vaata)
  • Kapsa-kalkunisalat (Vaata)
  • Salsa Verde (Vaata)
  • Tex-mex loomalihapada (Vaata)
  • Teokarbipasta lõhega (Vaata)
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa