Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kevadetervitus peolaual

Kevadetervitus peolaual
Kevadised suurveed võtavad hoogu sisse ja linnulaul muutub järjest valjemaks. Samal ajal, mil loodus uut aastaringi ette valmistab, toimub inimeseski kummaline vabanemine. Päikesekiir meelitab õue, värske õhk mõjub eriti kosutavalt ja esimesed rohelised tärkajad rõõmustavad silma.

Muna on looduse ime

Muna on looduse ime
Muna on hoopis midagi enamat, kui tavaline komponenet paljudes küpsetistes või harjumuspärane osa meie hommikusöögist. Munata jääksid tegemata õhuline omlett ja krõbe besee, uhke biskviitkook ja õige lihavõtte pasha.

Rikkalik pidulaud kevadpühadeks

Rikkalik pidulaud kevadpühadeks
Kevadpüha, mis eestlaste kodudes alati tähistamist leiab, algab esimesel täiskuupühapäeval pärast kevadist pööripäeva. Laialt levinud uskumuse kohaselt on see päev, mil päike varahommikul tõustes taevas tantsib. Kes päikese kiikumist ei vaata, selle saab näi…

Paast kestab veel

Paast kestab veel
Taimetoitlasi on mitut seltsi. Mõni ei söö ühtegi lihalist, mõni välistab ka muna ja piimasaadused. Meie nii tõsiselt asja ei võta ja lubame hommikusöögiks pudru piimaga keeta või lausa muna praadida, peekonita…

Mõnusaid munaroogi

Mõnusaid munaroogi
Mune mitte ainult ei värvita ja koksita, neist valmistatakse pilkupüüdvaid roogi, mis iga pühadelaua vaieldamatuks ehteks.

Kosutav kohupiim

Kosutav kohupiim
Kevadpühade ehk lihavõtetega on lahutamatult seotud kõikvõimalikud kohupiimatoidud. Sellest valmistatakse pashasid ja torte, kooke ja pirukaid, magusroogasid ja vahtusid.

1