Rikkalik pidulaud kevadpühadeks

Kevadpüha, mis eestlaste kodudes alati tähistamist leiab, algab esimesel täiskuupühapäeval pärast kevadist pööripäeva. Laialt levinud uskumuse kohaselt on see päev, mil päike varahommikul tõustes taevas tantsib. Kes päikese kiikumist ei vaata, selle saab näiteks Inglismaal levinud uskumuse järgi kurat oma võimusesse.
Meil õnneks seoses ülestõusmispühadega nii radikaalseid uskumusi pole. Küll aga kaunistavad kõik sel ajal oma kodu rõõmsate kevadiste toonidega, värvivad  mune ja katavad  lihavõtte puhul rikkaliku pidulaua. Menüüs olgu kindlasti toite munadest, kohupiimast, kalast ja loomulikult lihast.
Täidetud munad ehk iidamast-aadamast peolauaklassika  
Kilupasteet “Pühademunad”
Urvapuder
Kartulisalat kliides paneeritud haugifileega
Kevadine salat kalamarjaga
Hautatud vasikaliha köögiviljadega
Grillitud lõhefilee kohupiimakastmes  
Küpsetatud kanafilee glasuuritud ürdiõuntega
Lohutav veiselihahautis  
Kamatiramisu  
Belgia kohupiimatort  
Kohev kohupiimavorm  
Pasha
Sidruni-mandlipasha  
Ingveri-apelsinipasha
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
epp viires 25.märts 2016 12:40
kenad pühad!jälle käes!unes vaid Sind näen! Pashat sel aastalpolegi söödud! küll, aga käidud ja ilma näinud!
1