Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pada tulele või ahju!

Pada tulele või ahju!
Podisev pada ahjus või pliidil mõjub pimedal sügisõhtul turvaliselt. Mõnus pajaroog pakub maitseelamuse tervele perele ning miks mitte ka nädalavahetusel külla tulnud sõpradele-sugulastele.

Ploomid, sügise tõmbenumber

Ploomid, sügise tõmbenumber
Kui sügistuuled lähevad juba viluks ja kõledaks, on päevase päikesepaiste ajal elu kui teisel planeedil. Mahlased ploomid potsatavad vaikselt murule ja need, mis puuladvas, ootavad kannatlikult redeliga ülesronijat. Tühjad pihud saavad ruttu täis ja kuna mag…

Mihklipäev toob lamba lauale

Mihklipäev toob lamba lauale
Mihklipäev 29. septembril lõpetab vanarahva kommete järgi lustilise suveaja, et karjased saaks nüüd kooli minna. Tarkust taga nõudma. Lauale toodi sel päeval lambalihast roogi.

Panen aga põsepuna palgeile ...

Panen aga põsepuna palgeile ...
Võiks arvata, et kibuvits ja õun on nagu öö ja päev. Kui õunu kuhjub poolest augustist alates justkui iseenesest igasse suuremasse nõusse aina juurde, siis kibuvitsamarjadega on teisiti. Pärast suuremate kriimu…

Jahihooaeg on täies hoos

Jahihooaeg on täies hoos
Jahiaeg on täies hoos ja metsloomaliha rohkem saadaval, ka hästivarustatud lihapoest on võimalik seda kraami hankida. Vähese rasvasisaldusega, pisut sitkem metsloomaliha pakub põnevaid maitsebukette: selles ann…

Kallis kartul

Kallis kartul
Kartuli saabumist Euroopasse seostatakse lisaks Hispaania kangetele meresõitjatele veel ühe naljaka äpardusega. Üks Inglise meresõitja tahtis pakkuda kuninganna Elisabeth I auks indiaanipärast kartulisuppi. Kun…

Vanemad

Külma aja turgutavad supid

Külma aja turgutavad supid
Külmal ajal on toitude populaarsuse edetabelis supil kindel koht. Kui oled frikadellisupist isu täis söönud, siis proovi veidi teistmoodi maitsestiilid ka ära.


(11.11.2011)

Mart tuleb külla!

Mart tuleb külla!
Neljapäeval peab olema valmis kostitama ootamatuid külalisi, kel näod maalitud ja vatijoped seljas. Mardipäeval pole vaid kommid need, mis peaksid laual olema. Traditsioone austades võiks ette võtta kohe suurema söögitegemise.


(07.11.2011)

Sibulata on kurb maailm

Sibulata on kurb maailm
Me kõik nutame ta käes, aga ilma hakkama ei saa. Enamik argitoite lausa nõuab selle kuldse mugula maitset, mida isegi kirjeldada ei oska, aga mille puudumist tunneme otsekohe. Paljud võtavad igal sügisel ette Peipsitiiru, et täiendada oma…


(25.10.2011)

Ood punapeedile

Ood punapeedile
Ilus, tervislik ja maitsev – mida muud võiks ühelt köögiviljalt oodata. Punapeet vastab kõikidele ootustele, mida kodune toidulaud esitab. Ei tasu ka unustada, et punapeet on ka mitmekülgne, sobides supiks, salatiks ja isegi koogiks. Eelist…


(24.10.2011)

Suur praad ahju

Suur praad ahju
Ühest küljest on piraka lihakäntsaka ahjuviskamine kõige hõlpsam viis suurem seltskond ära toita ... teisest küljest, suuri lihatükke ja terveid linde kipuvad inimesed veidi pelgama. Pigem kiputakse steike praadima või väiksemaid lihatükke…


(03.10.2011)

Mida teha pontsaka kõrvitsaga?

Mida teha pontsaka kõrvitsaga?
Köögis suure kõrvitsaga omavahel olles ei tea esialgu, mis selle hiigelmarjaga ära teha. Kui veidi mõtet edasi veeretada, rulluvad lahti ideed, mis aina magusamakas muutuvad. Ja üks on ka kindel mis kindel, kõrvits teeb oma maheda olekuga…


(26.09.2011)

123