Õunauputus täidab köögi

Autor: Angelica Üdeküll
Koduaias maad katvad õunad on septembri lemmikud magusaisu leevendamisel.
Angelica Udekülli nõuanne: Küpsetistes kasuta hapukamaid ja tihedama konsistentsiga õunu. Püree ja moosi tarbeks sobivad ka pehmemad ja tärkliserikkamad õunad.


Kiire - õunasõrnikud
Kogusest saad kuus suurt või kaheksa keskmist pannkooki.
Serveeri sõrnikuid toormoosi, mee või hapukoorega.
Kui kasutada suureteralist kohupiima, suru see läbi sõela.
Tervislik - õuna-tüümianivormikesed
Põhja hulka võid lisada veidi kalvadost või muud alkoholi, katte sekka aga mõrumandliessentsi.
Õuna asemel sobib vormidesse sama retsepti alusel lisada ka pirni, ploomi, virsikut ja aprikoosi.
Eriline - teistmoodi õunarullid
Söö rulle kas jäätise või vanillikastmega.
Sarnaste rullide jaoks sobib ka filotainas, kuid kevadrullide tainalehed on käsitlemiseks mugavamad, neid saab kergelt kokku murda ja lehti on hõlbus üksteisest eraldada. Kui kumbagi tainast kodupoes ei ole, võid katsetada ka lehttainaga.

Ajakirjast Naised
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa