Kõrvits - kuldkollane hõrgutis

Kõrvitsa sünnimaaks peetakse Mehhikot ja tema tagasihoidlikuks vanuseks umbkaudu 9000 aastat. Mitmeid põlvi on see kollane kera ka Eestimaa aialappide kohustuslik tegelane olnud.
Lisaks kõrvitsa viljaliha kasulikele omadustele tasub meelde tuletada kõrvitsaseemnete väga väärtuslike taimsete valkude(40%) ja taimsete rasvade(50% ) sisaldus. Veel leidub neis erinevaid vitamiine ja tsinki. 
Ameerikas kasvavates kõrvitsatest läheb tänapäeval koguni 90%  halloweeni-atribuutika meisterdamiseks. Õnneks on Eestis selline kõrvitsa  kasutusviis kaduvväike. Pigem süüakse ja säilitataks. Tooge päikeserattad tuppa, leidke neile parajalt niiske ja mõnus säilitusruum ning nautige kõikvõimalikke kõrvitsaroogasid! 
Kõrvitsapüreesupp sidruniga
Kõrvitsa-kartulisupp
Kõrvitsaseemnesalat
Röstitud kõrvitsa ja feta salat  
Täidetud kõrvits 
Küpsetatud kõrvits  
Kõrvitsasnitšel tartar-kastme ja värske salatiga
Risoto kitsejuustu, safrani ja kõrvitsaga
Kõrvitsakarask
Kõrvitsa-ingverikeeks
Pähkli-kõrvitsapirukas
Sidrunimaitseline kõrvitsamoos
Pohla-kõrvitsakeedis
Eela kõrvitsa-ploomimoos
Sirje kõrvitsasalat
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa