Uudiskiri
Vanemad
Kartulist saab kõike
Maaubin pakub otsatult võimalusi, mis aga igapäevarutus pahatihti ununema kipuvad. Kartulisalatit pole vist vaja meelde tuletada, küll aga ühepajatoitusid ja vormiroogi, mida võiks senisest sagedamini elavdada ja jumestada kasvõi näiteks s…
(27.10.2006)
Otse aiast patta ja pannile
September on juurviljade üürike kuldaeg, millest tuleks võtta kõik, mis võtta annab. Otse peenrast kööki jõudnud peet ja porgand, kaalikas ja naeris on maitsetest tulvil ja mahlased, et oleks patt pakkuda neile toidusedelis midagi väiksemat…
(08.09.2006)
Visioone kuldsest kõrvitsast
Kuldne sügis on läbi. Taamal põldudel on märgata esimesi lumeviirge, rändlinnud on lahkunud ning õhtud talvekuulutavalt pimedad. Suve on jäänud meenutama eredavärvilised hoidisepurgid keldririiulitel ja kuldsed kõrvitsakerad kapi otsas või…
(30.10.2005)
Kõrvitsast jaokaupa
Soodsal kasvuaastal on tegu, et kõiki kõrvitsaid ära tarvitada. Õnneks säilib kõrvits kaua ja pakub mitmeid valmistamisvõimalusi.
(05.10.2005)
Lipp lipi peal, lapp lapi peal....ja hapukapsast ka
Teisendi- ja vormirohke taimeliik kapsas pärineb Vahemere ja Lääne-Euroopa rannikualadelt ning ta on tuntud kultuurtaimena juba vähemalt 4000 aastat. Siit saab lugeda, kuidas eri rahvad kapsast köögis…
(24.09.2005)
Kõik,kõik on uus septembrikuus ehk suuname lapsed kööki
Kalender näitab küll suve, kuid sisetunne teab, et tegelikult on juba sügis. Puhkus on tekitanud kohutava augu töögraafikusse: tuleb jätkata pooleliolevaid projekte, alustada uusi, kirjutada aruandeid…
(09.09.2005)
Omatehtud hapukapsas
Kuidas valmistada hapukapsast?
(01.11.2004)
Hoidised, mis säilivad külmikus
Mooside asemel teeb tänapäeva naine hoidiseid, mida ta poest ei leia või mille maitse või struktuur ei ole tema maitse kohased. Ning taoliste hoidiste hulgas on eriti palju neid, mille ühiseks nimetajaks on külmkapihoidised.
(01.11.2004)
Moosi asemel - marjade külmutamine
Traditsiooniline moosikeetmise aeg on jälle kätte jõudmas, aga varasemate aegadega võrreldes tulvab koduköökide akendest moosikeetmise aroome iga aastaga ikka harvemini ja harvemini.
(01.11.2004)
Marineeritud üllatused - arbuusikoored, tikrid jm
Salat peab olema karge ja krõmps, nii arvavad kindlasti paljud. Siit leiategi paprikasalati, mis just teile meeldival kujul purki läheb. Kindlalt säilib see hoidis siiski vaid külmkapitemperatuuril…
(01.11.2004)
Kartulist saab kõike
Mõnus maaubin pakub otsatult võimalusi. Kartulisalatit pole vist vaja meelde tuletada, küll aga ühepajatoite ja vormiroogi, mida võiks sagedamini elavdada näiteks spinati ja tomati abil. Uskumatult hõlpsasti saab kartulist ahjusuupisteid…
(08.09.2003)
Köögiviljade kuldaeg
Suve lõpp hellitab meid kodumaiste viljade küllusega, mida peaks nautima täiel mõõdul nii argipäeval kui pidulauas.
(05.08.2002)