Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tomat ja paprika

Tomat ja paprika
Tomatitega on juba kord nii, et oma koduaia kasvuhoonest korjatult lõhnavad need kõige apetiitsemalt ja maitsevad kõige mehusemalt. Hea tomat on parjalt pehme, aga veidi prink ja õhukese koorega. Suure viiluna võileival maitseb lihatomat jumalikult – on mida hammustada. Mahlased ja…

Küps august

Küps august
Suve teine pool täidab meie meeled küpsete lõhnade ja maitsetega. Õunapuude oksad muutuvad aina raskemaks ja tomatitel peab silma peal hoidma, et need õigel ajal korjatud saaks. Läikivate paprikate hunnitud värvid panevad otsima retsepte, kus neid rõõmuvilju…

Piknik rannaliival

Piknik rannaliival
Suvised ilmad kutsuvad õue. Piknikuks pole palju vaja – päikest, värsket õhku, privaatset kohta. Meeldivat võimalust värskes õhus einestada võiks kasutada nii palju, kui ilm seda lubab. Nii et piknikukorv kaasa ja minek!

Suure janu kustutajad

Suure janu kustutajad
Midagi kerget ja külma, jäist ja jahutavat mõjub palava ilmaga kui sõõm elujõudu. Et tavalisest kannumorsist saab ühle hetkel küll, pakume lisaks veel maitsta ühe leebe lavendlijoogi ning vürtsika vitamiinipomm…

Maasikavahune suvi

Maasikavahune suvi
Kui mitte varem, siis jaanipäeval juhtub ikka nii, et lauale satub esimene vaagnatäis värskeid ja lõhnavaid maasikaid. Kui esimesed suutäied ei taha lisandiks muud kui vaid veidike vahukoort, siis järgmisel kor…

Spinati kiituseks

Spinati kiituseks
Spinat armastab juustu ja näitab oma parimaid voorusi pirukates ja salatites.

Vanemad

Ubadest sõltuvuses

Ubadest sõltuvuses
Rohelised oad, mida ka Türgi ubadeks või aedubadeks kutsutakse, pakatavad kiudainetest, stabiliseerivad veresuhkru taset ja hoiavad ohjes vererõhu. See kõik on ainult boonuseks, sest neid pikki krõmpsuvaid vibalikke ei pea kedagi sööma meel…


(05.09.2011)

Ilma teevad noored köögiviljad

Ilma teevad noored köögiviljad
Puhkuste ajal ei püsita kodus, vaid reisitakse ringi, kogetaks suurtes kogustes uut ja huvitavat. Kutsutakse kokku sõbrad, pajatatakse silmade põledes läbielatud seiklustest ja nähtud kultuuriväärtustest. Siis tuuakse välja hinnalised ostud…


(17.08.2011)

Taasavastatud hoidised

Taasavastatud hoidised
Igas hoidistesahvris on varjul perenaise looming. Podiseva poti sisu puulusikaga segades ja näputäie kaupa aineid lisades loob pereema hoidistele selle kopeerimatu koduse maitse, seletamatu „millegi”, mida kodust kaugele lennanud lapsed ü…


(16.08.2011)

Värske kala suvelaadalt

Värske kala suvelaadalt
Aasta ringi müüdavad forell ja lõhe on muutunud vaat et rahvuskaladeks, kuid suvisel ajal peavad nad alla vanduma traditsioonilistele kodumaistele kaladele. Kalaturud ja suvelaadad teevad kala kättesaadavaks ka neile, kel sõber-kalamees puu…


(05.08.2011)

Mari marja järel

Mari marja järel
Olgu marjakook kohupiimaga, purutainast, toscakattega või toorjuustune, see kook on alati hullult hea. Vaarikad, sõstrad, tikrid ja heal aastal ka delikatessed murakad - kõik nad on järjepanu valmis küpsemas.


(30.06.2011)

Hõõguvate süte kohal

Hõõguvate süte kohal
Kindlasti on palju neid, kes aega liha maitsestamise ja marineerimise peale raisata ei raatsi. Ja sama palju on neidki, kes heal meelel liha isetehtud maitsesegudesse seisma jätavad, et alles järgmisel päeval muredaks marineerunud tükid süt…


(14.06.2011)

1234