Sõidame perega rohelisse!

Autor: Maire Suitsu
On teilgi tulnud pähe mõte pakkida pere autosse ja sõita sinna, kuhu tee viib? Ärge lükake seda mõtet kõrvale! Tehke vaid eelmisel päeval mõned asjakohased ettevalmistused ning te ei pea oma teekonnal sõltuma ei avalikest söögikohtadest
On teilgi tulnud pähe mõte pakkida pere autosse ja sõita sinna, kuhu tee viib? Ärge lükake seda mõtet kõrvale! Tehke vaid eelmisel päeval mõned asjakohased ettevalmistused ning te ei pea oma teekonnal sõltuma ei avalikest söögikohtadest, ei pikniku- või telkimisplatsidest. Kui tühi kõht märku annab, tulete kõrvalisemas kohas autost välja, laotate paberlaudlina autokapotile, seate toidud-joogid peale ja võtate rõõmsasti einet! Joogid varuge ise oma pere maitse kohaselt ja muidugi ka ilmast sõltuvalt. Toidud olete kindlasti eelmisel päeval valmis teinud arvestusega, et nad maitsevad ka jahtunult (või just nimelt jahtunult), säilivad hästi (kuigi külmapatareiga termoskott ei tee kunagi paha!) ning taluvad nii pakkimist kui transporti.

Jogurti-kurgisupp
  • 2 suurt peenrakurki või 1 lavakurk
  • 0,5 l maitsestamata jogurtit
  • 1,5 sl sidrunimahla
  • näputäis soola
  • peenestatud tilli
Lõika kurk tükkideks ja töötle köögikombainis peeneks. Sauseguri kasutamisel lisa sidrunimahl ja veidi jogurtit, et tiivik kinni ei jookseks. Sega lusikga juurde muud ained ja pane kinnikaetult külma maitsestuma. Väljasõidule kaasavõtmiseks pane supp termosesse. Kui ilm tõotab tulla kuum, jahuta termos eelnevalt jäätükkidega.

Mahlane aprikoosi-toscakook
Põhi:
  • 300 g küpsetusmargariini
  • 2,5 dl suhkrut
  • 4 muna
  • 5 dl jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 väike purk aprikoosikompotti
  • 3 sl kompotivedelikku
Toscaglasuur:
  • 2 dl mandlilaaste
  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 2 sl kompotivedelikku
  • 2 sl jahu
Vahusta pehme margariin suhkruga, lisa suurel kiirusel edasi mikserdades ükshaaval toasoojad munad. Sega juurde ka küpsetuspulbriga segatud jahu, pisikesed aprikoositükid ja 3 sl kompotivedelikku. Kalla tainas rasvainega määritud ja riivsaiaga üleriputatud 26 cm lahtikäivasse koogivormi, pane 175°-ni kuumutatud ahju küpsema. Umbes 25 minuti pärast mõõda glasuuri ained väikesse paksupõhjalisse keedunõusse ja aseta keskmisele pliidikuumusele. Kuumuta ettevaatlikult segades, kuni segu muutub paksuks; ära lase keema tõusta. Võta kook ahjust ja kata glasuuriga. Küpseta veel 15–20 minutit. Maitseb kõige paremini täiesti jahtunult.

Riisi-ricotta kook
  • 9 muna
  • 3,5 dl väga peent suhkrut
  • 800 g ricottat või kodujuustu
  • 3 tl vanillsuhkrut
  • 5 dl rasvast rõõska koort
  • 1 dl riisi
  • 3 dl vett
  • 2 väikest purki purustatud ananassi
Keeda riis vees pehmeks. Mikserda munad suures kausis suhkruga aeglasel kiirusel kergelt vahuseks. Lisa ricotta ja vanillsuhkur ja mikserda segu ühtlaseks. Sega juurde rõõsk koor, riis ja nõrutatud ananass. Kalla segu rasvainega määritud ja riivsaiaga üleriputatud kandilisse koogivormi, mille mõõdud võiksid olla 22 x 32 cm. Küpseta 170° juures umbes tund aega. Hoia lahkumiseni külmkapis; paki külmapatareisid sisaldavasse termoskotti.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Laadu 06.jaan 2007 19:12
Poolas kasvavad melonid või? :O
1