Värske kartul – Eestimaa suvine gurmeetoit

Autor: Raili Mikk
Kartul ei kujuta endast eestlase jaoks kindlasti mingit erilist maitseelamust. Pigem on tegemist toorainega, mida läbi aasta väga suurtes kogustes tarbitakse. Aga esimesed koorega keedetud mugulad koos hea või ja soolaga – ei ole paremat maiuspala!
Kasutage võimalust ja nautige just selliseid roogi, mille tarvis sobivad kõige paremini suvised värsked kartulid. Ja veel - ärge unustage, et värsket kartulit ei tohi pikalt külmas vees hoida. C vitamiini säilitamise huvides pange koorimata kartul keevasse soolaga maitsestatud vette.

Koorene lõhesupp värske kartuliga
Forellisalat
Kartulisalat anšoovisega
Muna-heeringasalat
Kiirsoolatud lõhefileesalat
Heeringa külmkaste
Suvine heeringavaagen
Kilusalat
Ahjukartulid salvei ja küüslauguga
Ahjusiig fooliumis
Prantsuse kartulisalat
Kartuli-rukola-mozzarellasalat
Värske kartuli salat
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa