Uudiskiri
Vanemad
Sooje ja külmi salateid
Kuumade suveilmadega unistavad enamus kergest ja värskest salatist, kus suurtes kogustes rohelist, hulka rõõmsavärvilisi köögivilju ja loomulikult hea kaste, mis on maitsva salati A ja O.
(01.07.2010)
Aiapeo magusad elamused
Aias ringi vaadates leiab kõiksugu asju, mis magusasse struudlisse passivad. Kui aeda pole, on abiks pood, sest struudli teevad ühtviisi maitsvaks nii nõges kui ka šokolaad.
(21.06.2010)
Retsepte jaanipäevaks
Kogu kevad on räägitud selle aasta tohutust sääsesaagist. Nädalajagu on kõneainet pakkunud jalgpall. Nüüd on käes jaanipäeva kord: kes kuhu läheb ja kes mida süüa plaanib teha.
(20.06.2010)
Eine murul
Lõpuks ometi saab kauaoodatud suve täiel rinnal nautida. Kuna tagasihoidlik veetemperatuur ja õhusoojus veel pikemat sorti rannas lesimist ei soosi, on hetkel mõistlik piknikukorviga loodusesse sõita.
(10.06.2010)
Säilita suviseid maitseid!
Hoidistamine ei tähenda ilmtingimata palavas köögis tundidepikkust higistamist, keetmist ja aurutamist. Väiksest hakkimisest ja viilutamisest muidugi pääsu pole, aga on nii palju põnevaid tooraineid ja täiesti uskumatuid kooslusi, et lihtsa…
(19.08.2009)
Eestimaa annid
Pidu Eestimaa aedades ja metsades jätkub. Ja loomulikult turul, nende jaoks, kel oma aialapp puudub.
(13.08.2009)
Pidu meie toidulaual!
Lõpuks on käes igatsetud aeg, mil ei pea kalli raha eest eksootiliste maade puu- ja köögiviljadega oma toidulauda rikastama. Kõik kasvab ja valmib just siin ja praegu, nii aias kui metsas!
(06.08.2009)
Mustikas ja vaarikas – kaks kesksuvist kasulikku marja
Mõlemad on suurepärased terviseparandajad ja oivalised maitseelamuste allikad.
(30.07.2009)
Värske kartul – Eestimaa suvine gurmeetoit
Kartul ei kujuta endast eestlase jaoks kindlasti mingit erilist maitseelamust. Pigem on tegemist toorainega, mida läbi aasta väga suurtes kogustes tarbitakse. Aga esimesed koorega keedetud mugulad koos hea või ja soolaga – ei ole paremat ma…
(23.07.2009)
Roogi värskest kapsast
Kauaoodatud selle suve värske kapsas on kohal. Nii mahlane ja krõmps, et söö või niisama. Kõht saab aga eriti täis, kui kapsale veidi head-paremat juurde lisada.
(20.07.2009)
Maasikas - suve esimene ja oodatuim mari
Vaatamata sellele, et oleme saanud juba pikalt nautida Hispaania ja Poola maasikasaaki, keskendume alles nüüd tõeliselt kodumaiste vitamiinipommide ilule, aroomile ja raviomadustele. Neile kolmele väga olulisele tunnusele eelneb aga kõige…
(01.07.2009)
Mida sina jaaniõhtul grillid?
Jaanipäev tahab pidamist, olgu ilm milline tahes. Ikka pakime autosse lapsed, talve- ja vihmariided, ohtralt söögipoolist ning põrutame sinna, kus harjutud iidset suvepüha tähistama. Meie pere jaoks on see koht Häädemeeste. Maitsvat ja mõnu…
(18.06.2009)