Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Marineeritud üllatused - arbuusikoored, tikrid  jm

Marineeritud üllatused - arbuusikoored, tikrid jm
Salat peab olema karge ja krõmps, nii arvavad kindlasti paljud. Siit leiategi paprikasalati, mis just teile meeldival kujul purki läheb. Kindlalt säilib see hoidis siiski vaid külmkapitemperatuuril…


(01.11.2004)

Kruumkook ehk laastuküpsised

Kruumkook ehk laastuküpsised
See, mille mina olen siin täiesti omal algatusel kruumkoogiks ristinud, on inglise keeles wafer (hääld. weifer), prantsuse keeles gaufrette (hääld. gofrett), soomlastel on lehikäiset või roonit; norrakad ütlevad vormitud krõbeküpsise kohta…


(01.11.2004)

Ürdiaed aknalaual

Ürdiaed aknalaual
Aastaringselt potitaimedena müüdavad aromaatsed ürdid on meie köögis üha sagedamateks külalisteks. Küllap on nii mõnigi usin ürdikasutaja mõelnud neid ka ise kasvatada, kuid pole mõttest kas ühel või teisel põhjusel kaugemale jõudnud.


(01.11.2004)

Magus maasikmari toob suve

Magus maasikmari toob suve
Eestimaal on ilusat neidu ikka võrreldud maasikmarjaga, meie põhjanaabrid aga ütlevad: oma maa on maasikas, võõras maa on mustikas. 


(01.11.2004)

Rostbiif

Rostbiif
Rostbiif (inglise keeles roast beef) Meil seni suhteliselt vähetuntud veisepraad ehk rostbiif on maitsev ja hõlpsasti valmiv ahjupraad, mida saab süüa nii kuumalt kui külmalt. 


(01.11.2004)

Kevad toob vaheldust toidulauale

Kevad toob vaheldust toidulauale
Päikesepoolses tuulevaikses aianurgakeses või metsaveerel tärkab esimene söödav looduslik roheline sageli juba aprillis. Noored elujõulised taimed mitte ainult pakuvad vaheldust toidusedelisse, vaid ka puhastavad tõhusalt organismi ning täi…


(01.11.2004)

123373839404142