Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kõrvitsast jaokaupa

Kõrvitsast jaokaupa
Soodsal kasvuaastal on tegu, et kõiki kõrvitsaid ära tarvitada. Õnneks säilib kõrvits kaua ja pakub mitmeid valmistamisvõimalusi.


(05.10.2005)

Lipp lipi peal, lapp lapi peal....ja hapukapsast ka

Lipp lipi peal, lapp lapi peal....ja hapukapsast ka
Teisendi- ja vormirohke taimeliik kapsas pärineb Vahemere ja Lääne-Euroopa rannikualadelt ning ta on tuntud kultuurtaimena juba vähemalt 4000 aastat. Siit saab lugeda, kuidas eri rahvad kapsast köögis…


(24.09.2005)

Kõik,kõik on uus septembrikuus ehk suuname lapsed kööki

Kõik,kõik on uus septembrikuus ehk suuname lapsed kööki
Kalender näitab küll suve, kuid sisetunne teab, et tegelikult on juba sügis. Puhkus on tekitanud kohutava augu töögraafikusse: tuleb jätkata pooleliolevaid projekte, alustada uusi, kirjutada aruandeid…


(09.09.2005)

Peenralt patta ja pannile

Peenralt patta ja pannile
September on juurviljade kuldaeg, millest tuleks võtta kõik, mis võtta annab. Otse peenralt kööki jõudnud peet ja porgand, kaalikas ja naeris on maitsetest pungil ja nõnda mahlased, et oleks patt pakkuda neile toidusedelis midagi vähemat ku…


(06.09.2005)

Õunu loetakse sügisel

Õunu loetakse sügisel
Õunu on Eestimaal ikka kas liiga palju või liiga vähe. Õuna-aastal söögem ja hoidistagem omamaiseid õunu nii palju kuis vähegi jaksu. Esiteks toetame nõnda kohalikke aednikke, teiseks aga on ütlus “üks õun päevas hoiab tohtri majast eemal”…


(06.09.2005)

Romantika augustikuu valguses

Romantika augustikuu valguses
Kõigile meile on tuttav klishee romantilisest õhtusöögist: kaks armastavat inimest, küünlavalgus, hea toit ja hurmav vein. Ise valmistatud roog on kahtlemata siiram ja isikupärasem vahend oma tunnete väljendamiseks, kui kellegi võõra valmis…


(27.08.2005)

123353637383940