Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Täna ilma tordita

Täna ilma tordita
Oi kui sageli peab kostitaja laualt ära kandma peaaegu terveks jäänud uhke tordi või kahetsusega vaatama taldrikutele nukrutsema jäetud kopsakaid koogiviile.Milline järelroog suudaks hõrgutistest küllastunud sööjates tekitada uut huvi ja is…


(04.05.2005)

Maikuu magusad koogid ja tordid

Maikuu magusad koogid ja tordid
Maikuu on aasta kaheteistkümnest kuust üks oodatumaid ning on saanud rahvasuust üsna romatilisi nimesid nagu õiekuu, toomekuu ja lehekuu. Meie talvistes ootustes-lootustes on see kuu ikka päikeseline, malbe ja mahe.


(30.04.2005)

Peaosas on pasta

Peaosas on pasta
Toredad torud, spiraalid, liblikad, tähekesed, lintnuudlipesad, inglijuuksed ja teokarbid. Kõik need vigurid maitsevad õigesti valmistades uskumatult mõnusalt. Just sellepärast ei maksa õiget kõvanisupastat kasutada pelgalt kartuli aseainen…


(05.04.2005)

Vorst kiirelt ja maitsvalt

Vorst kiirelt ja maitsvalt
Küllap igaüks teab, et naturaalne liha on kõige maitsvam ja ka tervisele kasulikum. Ja et mõnikord on vorstis üsnagi kasinalt liha ja palju osavalt maskeeritud rasva.  Aga sellele vaatamata oleme me sunnitud – kes tihemini, kes harvemini –…


(25.03.2005)

Kohupiimakoogid ja -tordid

Kohupiimakoogid ja -tordid
Miks kohupiim üldse kuulub õigeusklike lihavõttepühade juurde, sellest saab iga huviline lugeda foorumi toiduvalmistamise teemast pealkirja alt "Kevadpühad köögipoolelt vaadatuna". 


(09.03.2005)

Kirju kevad

Kirju kevad
Koos kevadega tulevad ka pühad, mida on olnud kombeks tähistada kirjude munade ja rikkaliku pühadelauaga. Tava jätkub, ainult et laualepandav muutub aasta-aastalt kergemaks ning serveerimisviisidki näitavad uue sajandi märke.


(08.03.2005)

Nõuandeid seenelkäimiseks

Nõuandeid seenelkäimiseks
Kas seeni tasub korjata? Metsas seenelkäik tasub end rahaliselt tänapäeval ära vaid siis, kui selleks on olemas piisavalt vaba aega ning seenekoht on lähedal ega nõua suurt transpordikulu.


(28.12.2004)

Jõulud tulevad

Jõulud tulevad
Jõululaud on enamikus kodudes traditsiooniline ja ehtsalt eestimaine. Ent väike vaheldus kulub marjaks ära: olgu siis liha uues kuues või teistmoodi lisandid prae juures.


(03.12.2004)

Pannkoogid ja vahvlid

Pannkoogid ja vahvlid
Kaubanduskeskustes hõljuvad vanilliaroomid on valla päästnud tõelise vahvlibuumi. Huvi keskpunktis on just marketivahvliteks kutsutavad paksud krõbedad vahvlid. Mujalgi maailmas populaarsed vahvlid, mille  eritunnus on ovaalne kuju ning söö…


(09.11.2004)

Rullbiskviit rõõmustab silma - nipid ja täidised

Rullbiskviit rõõmustab silma - nipid ja täidised
Kui õhukene biskviittainast küpsetatud plaat magusa täidisega katta ja kokku rullida, tekib täiesti uus kvaliteet, mida kutsutakse Eestimaal rullbiskviidiks. 


(01.11.2004)

Pehme koorekaramell ja sellest valminud maiustused

Pehme koorekaramell ja sellest valminud maiustused
Mis on pehme koorekaramell, mis kannab inglise keeles nime fudge (hääld. fadzh)? Suur kulinaarialeksikon toob märksõna fudge all järgmise teksti: väga pehme karamell(kompvek), mis suus kiiresti sulab


(01.11.2004)

Ürdiaed aknalaual

Ürdiaed aknalaual
Aastaringselt potitaimedena müüdavad aromaatsed ürdid on meie köögis üha sagedamateks külalisteks. Küllap on nii mõnigi usin ürdikasutaja mõelnud neid ka ise kasvatada, kuid pole mõttest kas ühel või teisel põhjusel kaugemale jõudnud.


(01.11.2004)

123343536373839