Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Rostbiif

Rostbiif
Rostbiif (inglise keeles roast beef) Meil seni suhteliselt vähetuntud veisepraad ehk rostbiif on maitsev ja hõlpsasti valmiv ahjupraad, mida saab süüa nii kuumalt kui külmalt. 


(01.11.2004)

Kevad toob vaheldust toidulauale

Kevad toob vaheldust toidulauale
Päikesepoolses tuulevaikses aianurgakeses või metsaveerel tärkab esimene söödav looduslik roheline sageli juba aprillis. Noored elujõulised taimed mitte ainult pakuvad vaheldust toidusedelisse, vaid ka puhastavad tõhusalt organismi ning täi…


(01.11.2004)

Jääst serveerimisnõud

Jääst serveerimisnõud
Lähenev suvi toob endaga palju toredaid ja rõõmsaid pidusid, mille jaoks osavõtjad tavaliselt paluvad taevataadilt ilusat, päikesepaistelist ja sooja ilma. 


(01.11.2004)

Moosi asemel - marjade külmutamine

Moosi asemel - marjade külmutamine
Traditsiooniline moosikeetmise aeg on jälle kätte jõudmas, aga varasemate aegadega võrreldes tulvab koduköökide akendest moosikeetmise aroome iga aastaga ikka harvemini ja harvemini. 


(01.11.2004)

Täidan, täidan liha...

Täidan, täidan liha...
Oh inimesi ja nende tahtmisi! #pilt7v#Ei kõlba neile lihtsalt pannile või ahju pandud liha, vaid sellega peab veel mängima ja vaeva nägema. Õigupoolest pole vaevanägemine kuigi suur, eriti kui väikese rullimise-pakkimise-täitmisega saab ise…


(08.10.2004)

Liha, mis maitseb metsa moodi

Liha, mis maitseb metsa moodi
Aeg muudab piltaljusid arusaamu, nende hulgas ka suhtumist metsloomalihasse ja selle maitsesse. Kunagi nähti palju vaeva, et peita ulukile omast maitset ja lõhna, leotades liha päevade viisi teravhapus marinaadis või piimas. Ka peeti uluklo…


(08.10.2004)

Suvise tee kutse

Suvise tee kutse
Kenal suvepäeval võib tekkida tahtmine pakkida pere autosse ja sõita sinna, kuhu tee viib. Piisab, kui teha eelmisel päeval mõned asjakohased ettevalmistused, ning teekond võib alata. Toidukotti sobivad suupisted, mis maitsevad ka jahtunult…


(06.07.2004)

Salatisuvi on käes

Salatisuvi on käes
Suveaeg tõstab salatirindel ausse kerguse.


(03.06.2004)

Moekas broiler

Moekas broiler
Mõnusa ja mahlase broileriroa saamiseks ei pea liha uputama rasvase koorekastme lainetesse. Ajaga kaasaskäiv kodukokk valib broileri juurde hoopiski värsked, külmutatud või konserveeritud puu- ja köögiviljad, põnevad maitsekastmed ja idamai…


(04.02.2004)

Uusaastaöö sädelev pidulaud

Uusaastaöö sädelev pidulaud
Müstilised tunnid, mil järjekordne aasta libiseb möödanikku, kätkevad endas rohkesti rõõmu ja tulevikulootusi. Selle eripärase öö tähtsust rõhutab tavapärasest heldemalt ja edevamalt ehitud pidulaud, mille sädelus annab ka kõige tavapärasem…


(09.12.2003)

Kartulist saab kõike

Kartulist saab kõike
Mõnus maaubin pakub otsatult võimalusi. Kartulisalatit pole vist vaja meelde tuletada, küll aga ühepajatoite ja vormiroogi, mida võiks sagedamini elavdada näiteks spinati ja tomati abil. Uskumatult hõlpsasti saab kartulist ahjusuupisteid…


(08.09.2003)

Kevadpühade õnnestav kergus

Kevadpühade õnnestav kergus
Kes paastu pole pidanud, sel pole põhjust tähistada kevadpühi raskete ja rammusate roogadega. Nii võivadki pühadelauda ehtida kerged mahlased salatid, värvikas püreesupp ja õrnõhulised petupashad, nende sekka ka mõni lahe liharoog.


(06.04.2003)

123333435363738