Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kevad toob vaheldust toidulauale

Kevad toob vaheldust toidulauale
Päikesepoolses tuulevaikses aianurgakeses või metsaveerel tärkab esimene söödav looduslik roheline sageli juba aprillis. Noored elujõulised taimed mitte ainult pakuvad vaheldust toidusedelisse, vaid ka puhastavad tõhusalt organismi ning täi…


(01.11.2004)

Grillipidu koduaias

Grillipidu koduaias
Jaaniõhtune tuli võib tavapärase mühiseva lõkke asemel hoopiski miilata vaikselt grillaparaadis ja anda oma osa pidulistele kõhurõõmude pakkumisel. Muidugi jääb tulekuumusest üksinda väheks ning tulevalitseja ehk grillmeister peab olema osa…


(01.11.2004)

Trendikad kerged suvesalatid

Trendikad kerged suvesalatid
Tänapäeval pole suupärase salati kokkusegamiseks vaja mitte niivõrd kindlaid retsepte kui katsetamislusti ja fantaasiat. Kõige vaimustavamad salatid sünnivad mitte kokaraamatus näpuga järge ajades, vaid kui toiduaineid pannakse kokku poojuh…


(01.11.2004)

Omatehtud hapukapsas

Omatehtud hapukapsas
Kuidas valmistada hapukapsast?


(01.11.2004)

Liha, mis maitseb metsa moodi

Liha, mis maitseb metsa moodi
Aeg muudab piltaljusid arusaamu, nende hulgas ka suhtumist metsloomalihasse ja selle maitsesse. Kunagi nähti palju vaeva, et peita ulukile omast maitset ja lõhna, leotades liha päevade viisi teravhapus marinaadis või piimas. Ka peeti uluklo…


(08.10.2004)

Täidan, täidan liha...

Täidan, täidan liha...
Oh inimesi ja nende tahtmisi! #pilt7v#Ei kõlba neile lihtsalt pannile või ahju pandud liha, vaid sellega peab veel mängima ja vaeva nägema. Õigupoolest pole vaevanägemine kuigi suur, eriti kui väikese rullimise-pakkimise-täitmisega saab ise…


(08.10.2004)

Suvise tee kutse

Suvise tee kutse
Kenal suvepäeval võib tekkida tahtmine pakkida pere autosse ja sõita sinna, kuhu tee viib. Piisab, kui teha eelmisel päeval mõned asjakohased ettevalmistused, ning teekond võib alata. Toidukotti sobivad suupisted, mis maitsevad ka jahtunult…


(06.07.2004)

Salatisuvi on käes

Salatisuvi on käes
Suveaeg tõstab salatirindel ausse kerguse.


(03.06.2004)

Moekas broiler

Moekas broiler
Mõnusa ja mahlase broileriroa saamiseks ei pea liha uputama rasvase koorekastme lainetesse. Ajaga kaasaskäiv kodukokk valib broileri juurde hoopiski värsked, külmutatud või konserveeritud puu- ja köögiviljad, põnevad maitsekastmed ja idamai…


(04.02.2004)

Uusaastaöö sädelev pidulaud

Uusaastaöö sädelev pidulaud
Müstilised tunnid, mil järjekordne aasta libiseb möödanikku, kätkevad endas rohkesti rõõmu ja tulevikulootusi. Selle eripärase öö tähtsust rõhutab tavapärasest heldemalt ja edevamalt ehitud pidulaud, mille sädelus annab ka kõige tavapärasem…


(09.12.2003)

Kartulist saab kõike

Kartulist saab kõike
Mõnus maaubin pakub otsatult võimalusi. Kartulisalatit pole vist vaja meelde tuletada, küll aga ühepajatoite ja vormiroogi, mida võiks sagedamini elavdada näiteks spinati ja tomati abil. Uskumatult hõlpsasti saab kartulist ahjusuupisteid…


(08.09.2003)

Kevadpühade õnnestav kergus

Kevadpühade õnnestav kergus
Kes paastu pole pidanud, sel pole põhjust tähistada kevadpühi raskete ja rammusate roogadega. Nii võivadki pühadelauda ehtida kerged mahlased salatid, värvikas püreesupp ja õrnõhulised petupashad, nende sekka ka mõni lahe liharoog.


(06.04.2003)

123373839404142