Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kevadised suupisted ülendamas meeli

Kevadised suupisted ülendamas meeli
Kui kevad talvele tuule alla teeb, võib kõik harjumuspärane ühtäkki uuenduskuuri vajada. Traditsiooniline peolaud saab sel ajal samuti uue hingamise, kui tuttavad koostisained pisut teisel kujul üles astuvad.


(11.04.2016)

Nutikad argiroad

Nutikad argiroad
Mõni aasta tagasi, veel krooni ajal, pani mitmeid armastatud retseptiraamatuid välja andud nelik – Pille Enden, Lia Virkus, Tiina Lebane ja Epp Mihkels – kokku esimese “Nutika perenaise kokaraamatu”. Sellest kujunes menuk. Nüüd on aeg edasi…


(28.03.2016)

Taimed patta!

Taimed patta!
Et end vastu suurt kevadet hästi tunda, ei ole tarvis pikalt paastuda või keelatud toiduainetest nimekirja koostada. Piisab, kui lisada tavamenüüle suuremal hulgal köögivilja ja sellist magusat, mis süümepiinu ei tekita.


(28.03.2016)

Tervislikud lihavõtteroad

Tervislikud lihavõtteroad
Klassikaliselt lihavõttelaualt leiab mune, lambaliha, kana, kala. Kuigi traditsiooniliselt on käes pika paastu järgne aeg, mil taas rammusamat toitu nautida, on meie road üsnagi figuurisõbralikud. Magustoitudest ei saa nüüd puududa pasha ja…


(21.03.2016)

Taasavastatud läätsed

Taasavastatud läätsed
Läätsesid on hea kasutada toitvates suppides, salatites ja mitmes põhiroogades. Kuigi Eestis vajusid läätsetoidud vahepeal unustuse hõlma, olid need vanasti talupoegade söögilaual üsna tähtsal kohal. 


(14.03.2016)

Mitmevägine kaer

Mitmevägine kaer
Miks süüa kaera? Mis on temas nii erilist? Kaeras on väge ja jõudu ning kasulike mõjude pikk nimekiri paneb temast mõtlema kui heast kohalikust supertoidust. Kaer on teraviljana ka üsna vastupidav, suutes kasvada pinnasel ja klimaatilistes…


(07.03.2016)

Paastuaja kerged taimetoidud

Paastuaja kerged taimetoidud
Paastuaeg on seotud eelkõige usuliste tõekspidamistega. Kuid kevadel võid mõneks ajaks loobuda lihast, kalast, munast ja piimatoodetest ka kergema olemise ja organismi puhastumise nimel. Loobuda võid ka üksnes lihast ja kalast, vähendada na…


(07.03.2016)

Aasia maitsete kiituseks

Aasia maitsete kiituseks
Kui külm krae vahele poeb, tasub piiluda eksootilisemate maitsete poole. Tihti piisab vaid mõnest koostisainest, et valmistada värske ja tervislik särtsu täis roog.


(22.02.2016)

Vimkaga Eesti toidud

Vimkaga Eesti toidud
Eestimaine toit ei pea olema igav ega maitsetu. Meil on mõned imelised ja ainulaadsed toidud ning toorained, millega veidi mängides saab vanad tuttavad maitsed hoopis uude kuube rüütada. Maitseelamused ja -üllatused peaksid garanteeritud ol…


(15.02.2016)

Jahu – palju toredaid võimalusi

Jahu – palju toredaid võimalusi
Ükski kirglik küpsetaja ei saa üle ega ümber jahust. Ka ei ole kellegi jaoks saladuseks, et kõige kohevamad pärmitainasaiad valmivad valgest kvaliteetsest nisujahust. Kuid pelgalt nisujahuga kogu jahude avar maailm õnneks ei lõpe ning erine…


(10.02.2016)

Kütame kirge

Kütame kirge
On toite, millega on armuelule vürtsi lisatud juba aastasadu. Kas teadsid näiteks, et spargel ja šokolaad turgutavad nii tuju kui ka kirge? Või et romantilist õhtut planeerides tasuks patta panna tsinki sisaldavaid mereande? Proovi järele…


(08.02.2016)

Vastlad käes!

Vastlad käes!
Vastlate ajal tasub pakkuda vastavaid roogi. Keedetud seajalad on siis küll levinuim roog, aga seakoodist saab kõhu täis terve pere. Tšilli ja mündiga maitsestatud soolaube on mõnus näksida või salatina pakkuda.


(08.02.2016)

123567343536