Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kontrastide vallutamine

Kontrastide vallutamine
Arne Pajula teeb salatikatse ja vaatab lähemalt vastandmaitseid.

VAATA VIDEOT: Mida teha riknenud veiniga?

VAATA VIDEOT: Mida teha riknenud veiniga?
Vein on elus organism. Ja nagu iga elus asi, on ka vein väga haavatav. Veini suurimad vaenlased on õhk ja temperatuur. Miks vein rikneb, seletab ära restorani Dominic sommeljee Aron Rahu.

VAATA VIDEOT: Milline vein on hea?

VAATA VIDEOT: Milline vein on hea?
Hea vein lõhnab hästi ja maitseb hästi. Kuidas valida enda jaoks sobivat veini, selgitab Eesti parima veinivalikuga restorani Dominic sommeljee Aron Rahu.

Veini haistes, luristades ja matsutades...

Veini haistes, luristades ja matsutades...
Asjale teaduslikult lähenedes piirduksid meie maitsekirjeldused nelja sõnaga: magus, hapu, mõru ja soolane.

Veini maitse õõnestajad

Veini maitse õõnestajad
Toidu ja veini sobitamisel lähtutakse üldjuhul tõsiasjast, et veini maitset suurt muuta ei saa, toitu aga siit-sealt sättida küll. Kui põhimaitsetel on omavaheline klapp olemas, siis käib kogu mäng maitsedetail…

Erilised veinihaisud

Erilised veinihaisud
Veinidegustatsioonil võib kõrvu jääda hulgaliselt kentsakaid sõnu ja väljendeid, millega asjatundjad teatud kindlaid veiniomadusi kirjeldavad.

1