Uudiskiri Instagram Facebook
 
Köögividinad

Presskann

Köögividinad

Presskann

PrindiSoovita sõbrale Facebook
See suhteliselt värske leiutis koosneb klaaskorpusest, kaanest ja selle külge kinnitatud kolvist, mille materjaliks on tihe metallvõrk.
 
See suhteliselt värske leiutis koosneb klaaskorpusest, kaanest ja selle külge kinnitatud kolvist, mille materjaliks on tihe metallvõrk. Tavalisest veidi jämedamaks jäetud kohvipuru mõõdetakse eelkuumutatud klaasmahuti põhja, kallatakse peale keemahakkamise äärel olev vesi, segatakse jook läbi ja asetatakse kaas peale. Kolb jääb esialgu üles. 3–5 minuti pärast on jook valmis ning nüüd võib kolvi ettevaatlikult alla suruda, et kohvijook ja kohvipaks teineteisest eralduksid.
Ettevaatus. Kui kolvi allasurumine toimub järsult ning surve pole suunatud mitte otse alla, vaid küljele, võib klaaskonteiner paigast libiseda ja ümber minna, halvimal juhul isegi puruneda.
Plussid ja miinused. Presskannukohv on filterkohviga võrreldes tunduvalt värskema maitse ja lõhnaga, tavalise kannu ees on tema eeliseks kohvipaksu peaaegu täielik puudumine joogis. Selle saavutamiseks peab kasutama tavalisest veidi jämedamaks jäetud kohvijahu ehk presskannuerijahvatust, mida nüüd on ka poodides saada. Meetodi puudusteks on vajadus kolvi allasurumise hetke täpselt meeles pidada ning seejärel jooki ka kohe serveerida või kallata jook termoskannu. Pikalt seisma jäänud kohv mitte ainult ei jahtu kiiresti, vaid muutub ka kibedaks. Mõnede suurfirmade uuematel mudelitel on püütud seda ebakohta parandada, kuid kahjuks on see tõstnud oluliselt ka kannude hinda.
 

KOMMENTAARID

kjvfgkfdifgijiofdjgfodij 21.märts 2012 17:36
Pruuni põhikastme valmistamiseks kasutatakse pruuni puljongit. Võist ning jahust valmistatakse pruun segu, lisatakse maitseköögiviljad, hakitud seemned ja purustatud tomatid, segatakse juurde pruun puljong ja keedetakse tasasel tulel 3-4h aeg-ajalt segades. Valmis kaste kurnatakse jahtunult. Rõhutan 3-4 tundi, mitte minutit.
Maria 18.jaan 2011 09:01
Kui oskad teha tuleb ka hästi välja
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes