Pastakeetmise arsenal

Kasulikke nõuandeid ja abivahendeid pasta tegemisel
Pastat keetes:
  • Jälgi, et potis oleks piisavalt vett. Rusikareegel on üks liiter vett 100g pasta kohta
  • Keeda pastat ilma kaaneta, hoogsa kuumusega
  • Pastat keeduvette lisades ära lase sel põhja vajuda ja kokku kleepuda, sega regulaarselt, kuni vesi on uuesti keema tõusnud
  • Õli lisamine keeduvette ei anna mitte midagi
  • Kui sa just salatit ei tee, hoidu keedetud pasta loputamisest külma veega
  • Vaata pakendilt pasta keeduaega ja pea sellest kinni
Tarvikuid:

Pasta/aurutuskatel
Combi-keetjas on sama kaane all teraskatel ja käepidemega aurutusosa, mida saab kasutada ka kurnsõelana. Parim ja hõlpsaim viis keeta pastat ning aurutada köögivilju.
Pastakahvel
Hea abivahend spagettide tõstmiseks.
Juusturiiv
Libisemiskindla põhjaga Parmesani juustu riiv. Kaanega suletavas nõus on hea ka riivitud juustu säilitada
Juusturiiv
sobib kõvema juustu, näiteks Parmesani riivimiseks. Dekoratiivset puidust riivi võib kasutada ka otse lauas, juust koguneb serveerimiseks sahtlisse.

Pastasõel
Mugav keedetud pasta kurnamiseks, ei mingit potikaane vahelt vee nõristamist ja sõrmede kõrvetamist.

Pastamasin
millega saab teha lasanjeplaate, tagliatellet ja linguinet. Hea abivahend ka ravioolitaina rullimiseks.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tuulika 04.okt 2012 19:33
kõlab ahvatlevalt, aga mis taga siis 6 kuu pärast juhtub.
1