Muretaina-
aabits 3.osa

Autor: Eva Palu
Sel korral valmistame muretainast hoopis teisiti - või asemel õliga. Magusas osas aga küpsetame hunnitu täidisega korvikesi, mille tainas allub hästi töötlemisele ning õnnestub alati. Lisaks korvikestele saad valmistada samast tainast küpsiseid või ka hoopis koogipõhju.
Muretainas õliga
Muretainast saab või asemel teha ka õliga. Kui kasutad oliiviõli, jääb ka küpsetatud tainas tunda mõnus spetsiifiline maitse. Rapsiõli on aga sedavõrd neutraalne, et selle maitset pole küpsetises üldse tunda. Õliga tehtud tainas jääb krõbeduselt küll alla võiga tehtavale muretainale, ent sobib hästi neile, kes võist on loobunud.

Muretainas õliga
Lillkapsavorm muretainast katte all


Magus muretainas
See muretainas sobib nii küpsiste, koogipõhjade kui ka korvikeste tegemiseks. Tainas on hästi mure ja püsib ahju pannes soovitud suuruses, ega ei tõmba kokku, kuna tainasse pole lisatud vett.
Magus muretainas korvikestele või küpsistele
Šokolaadi-pähklitäidisega korvikesed
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa