Hautatud pühadejänes

Autor: Triin Sander
Jänese küpsetamiseks ei pea tingimata olema mõni püha või tähtpäev, hoopis see päev, mil jänest valmistatakse, ongi eriline! Metslooma lihale omaselt on ka jänese liha tume ja vintske ning ei meenuta grammigi seda vaakumpakendatud helevalget liha, mida supermarket lettidelt leida võime.

Tihtipeale soovitatakse metsloomaliha pikalt marineerida - veinis, keefiris, äädikas - need mahendavad spetsiifilist maitset ja pehmendavad sitkust, kuid tea, et nende mõjutusel kaotab roog ka mõnevõrra just seda eripärast maiku. Olen ise seda meelt, et erilisi nüansse küll varjama ei pea. Kui leida sobivad lisandid, on omapära lisaväärtuseks, mida nautida. Seepärast soovitan liha pehmeks hautada hoopis pikalt madalal tulel seda vaaritades ja peale passides. Mida kauem, seda parem.
Käesolev jänes on saanud väärika kohtlemise osaliseks - pandud paari Vana Tallinna likööri, safrani, datlite ja muu heaga. Serveerida sobib seda nii kartulipüree, köögiviljade kui ka mu isikliku lemmiku, polentaga, mille lisanditevalik sõltub vaid fantaasialennust.

Hautatud pühadejänes


VAATA LISAKS 
Veinis hautatud jänes 
Mee ja ürtidega marineeritud jänes 
Jänesepraad sõstrakastmes

 

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa