Kuidas keeta head puljongit?

Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Pikalt keedetud puljong oma nüansirohke maitse ja hõrgu aroomiga mekib kui parim gurmeesupp. Puljong ei ole mitte ainult supi- või kastmepõhi, vaid iseseisev roog, mille maitsega saab mängida, lisades keetmisel maitseaineid ja maitserohelist. Puljongi kõrvale sobib imehästi soe sai või pirukas, leent saab täiendada eri lisanditega.
Maitsva puljongi keetmiseks on vaja hästi maitset välja andvat toorainet – konte, kondiga liha, juurvilja – ning piisavalt pikka keetmisaega.

Puljongiainete valik
• Lihapuljongi valmistamiseks kasutatakse kondiga liha või ainult konte, enamasti veise- või vasikakonte, vahel ka sea-, lamba- või ulukikonte. Just vähese lihaga kontidest saab parima puljongi.
• Kanapuljongiks sobib supikana või vähese lihaga kanaskelett.
• Kalapuljongiks võta väikesi kalu, kalapäid, uimi, saba.
• Köögiviljapuljongiks keeda juurvilju, v.a kartul.
• Seenepuljongiks tarvita kuivatatud ja/või värskeid seeni.

Keetmiseaeg:
Kondi- või lihapuljong keeb 3–4 tundi
Kanapuljong 1–2 tundi
Kalapuljong 30–60 minutit
Köögiviljapuljong 3–4 tundi

Kondipuljong

Peedipuljong vutimunadega

Seenepuljong seeneklimpidega

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa