Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Paneme köögiviljad sütele

Paneme köögiviljad sütele
Pea igal õuel rõõmsalt tossav grill annab märku, et suvi ei jää selgi aastal tulemata. Proovi vahelduseks ka sütel küpsetatud köögiviljatoite – need sobivad hästi nii omaette kõhutäiteks kui lihatoitudele kaaslaseks.


(13.06.2016)

Kuidas grillida kana?

Kuidas grillida kana?
Neile, kel pole endiselt ideed, mida saabuvatel pühadel grillida, pakume välja kolm maitsvad retsepti kanast. Midagi leiab igaüks – kes mõnusa kondiga tiivatüki, kes rasvavaba ja hõrgu rinnafilee või hoopis mahlase ja kiiresti valmiva kin…


(06.06.2016)

Gluteenivabad küpsetised

Gluteenivabad küpsetised
Kuigi gluteenivabast toitumisest on saanud suur trend, on nisujahu vältimine paljude inimeste jaoks igapäevane probleem. Kuidas küpsetada gluteenivaba jahuta, aga samas maitsvalt? Pakume välja kolm võimalust.  …


(23.05.2016)

Kuusevõrsed toidulaual

Kuusevõrsed toidulaual
Juba sajandeid on teatud, et okaspuudes on palju inimorganismile vajalikke aineid ja seetõttu on neid ka rahvameditsiinis ja toidulaual kasutatud. Varakevadised helerohelised kuusekasvud pakatavad C-vitamiinist!


(09.05.2016)

Tordid emale

Tordid emale
Üks omatehtud tort on kui muusikapala kaunis lõppakord, mis ehib igat peolauda – olgu see siis valmistatud emadepäeva, kooli-lasteaia lõpupeo, sünnipäeva või sõprade küllatuleku puhul. Siin kuus torti erinevatele maitsetele.


(25.04.2016)

Supervili avokaado

Supervili avokaado
Avokaadot nimetatakse rahvasuus looduslikuks võiks, kuna see sisaldab kasulikke kergesti omastatavaid monoküllastumata rasvhappeid. Tänu E-vitamiini rohkusele paneb avokaado juuksed särama ja noorendab nahka.


(11.04.2016)

Väärt toit: Eesti oma talukartul

Väärt toit: Eesti oma talukartul
Kui rahakott pärast pikki pühi hõre, maitseb omamaine kartul ka väga hea. Eriti kui seda väheke põnevamal moel valmistada. Väike kotlet või pikkpoiss kõrvale ja maitsev kõhutäis on garanteeritud!


(18.01.2016)

Kuidas teha jänest?

Kuidas teha jänest?
Teeme toite jänesest. On ju see liha meil alakasutatud, olgu põhjuseks siis keeruline kättesaadavus või teadmatus, mida jäneselihaga peale hakata. Kui kätte satub terve jänes, siis jätkub toitu kohe mitme roa jagu. Kõikides retseptides saad…


(04.01.2016)

Pühadekapsas võtab uusi vorme

Pühadekapsas võtab uusi vorme
Hapukapsast võib teha mitmel moel, ja nagu paljude teiste jõuluaja toitudega, on ka hapukapsa valmistamiseks igal perel sageli omad nipid. Vürtsitamaks valikut veelgi, lisasime meie hapukapsale sel korral tavapärasest põnevamaid maitsed. 


(21.12.2015)

Kõrvits kui dessertvili

Kõrvits kui dessertvili
Kõrvits on nii suur köögivili, et kord lahti lõigatuna jagub seda söögiks kohe mitu päeva. Õnneks sobib mõnusa magusa mekiga kõrvits ühtmoodi hästi nii soolasteks roogadeks kui ka dessertideks. Nii pakume meiegi sel korral klassikalise supi…


(07.12.2015)

Gluteenivaba kinoa

Gluteenivaba kinoa
Kinoa ehk Tšiili hanemalts on suure toiteväärtusega teravili. Inkade jaoks oli see püha taim, mida nimetati seemnete emaks. Jõudu ja vastupidavust andvate omaduste tõttu kutsuti kinoad ka asteekide kullaks.


(09.11.2015)

Külma kiituseks

Külma kiituseks
Sügavkülmik on ajahädas söögitegija jaoks tõeline kullaauk. Seda muidugi juhul, kui sinna õigel ajal head-paremat tallele pandud.


(26.10.2015)

123456252627