Tooraine
Maitseained

Maitseainete (soovitav) sobivus toiduvalmistamisel

Võtted
Salvräti voltimine: lill

Lihtne ja dekoratiivne. Võib kasutada nii riidest kui ka pabersalvrätikuid.

Võtted
Kohupiimajuust ja toorjuust koduköögist

Nõuandeid toorjuustu valmistamiseks kodus.

Võtted
Marineeritud üllatused - arbuusikoored, tikrid jm

Salat peab olema karge ja krõmps, nii arvavad kindlasti paljud. Siit leiategi paprikasalati, mis just teile meeldival kujul purki läheb. Kindlalt säilib see hoidis siiski vaid külmkapitemperatuuril, kuna lahuse happesus on ainult 1,2%.

Tooraine
Toiduõlid pole kaugeltki ühesugused

Rikkalik valik toiduõlisid meie kaupluseriiulitel on ühest küljest igati meeldiv, teisest küljest aga üsna segadusseajav ning ostja on sageli hämmingus: millist õli eelistada?

Võtted
Rullbiskviit rõõmustab silma - nipid ja täidised

Kui õhukene biskviittainast küpsetatud plaat magusa täidisega katta ja kokku rullida, tekib täiesti uus kvaliteet, mida kutsutakse Eestimaal rullbiskviidiks. 

Võtted
Salvräti voltimine: vihmavari

Väga dekoratiivne ja samas väga lihtne voltida. Võib kasutada nii riidest kui ka pabersalvrätikuid. Salvrätiku suurus vastavalt vajadusele.

Võtted
Maitselisandid

Maitselisandid on küll väikesed, kuid väga tähtsal kohal meie toidulaual. Mõned neist ergutavad maitsmismeelt, mõned soodustavad seedimist, mõned neutraliseerivad rasvasust jne. Alljärgnevalt toome välja sobivad maitselisandid mitmesuguste roogade juurde.

Tooraine
Räim ja kilu

Räim ja kilu on meie kõige armsamad ja kodusemad kalad, mida meil söödaks kindlasti veelgi palju sagedamini, kui vaid rappimine oleks lihtsam ning ka lõhna oleks vähem.

Võtted
Kuidas kasutada liha

Üldised juhised, milliseid toite saab valmistada erinevate loomade lihast.

Kokakool
Juust toiduvalmistamisel

Juust on suurepärane toiduaine, mis juba paari paksema, niisama sõrme vahelt söödud viiluna või leivakattena rahuldab tervelt poole organismi päevasest kaltsiumivajadusest, hulk teisi mineraalained ja vitamiine tuleb veel peale selle.

Võtted
Suhkrusiirupi roll küpsetistes

Siirupite all mõeldakse voolaval kujul esinevat looduslikku suhkrut, mis võib olla saadud suhkrust ja veest, roo- või peedisuhkru töötlemisjääkidest või siis taimemahladest (vahtrasiirup).

Võtted
Liha

Kuidas liha valida, puhastada, kuidas kasutada, keeduajad jpm.

Võtted
Keedetud munad

Keedetud munade saamiseks on mune seniajani tõesti sõna otsese mõttes keedetud.

Võtted
Aedviljatoidud

Soovitusi aedviljatoitude valmistamiseks

Kokakool
Šarlott ja selle mitu tegu

Kuigi šarlott oli algselt ahjumagustoit, on temaga kahesaja aasta pikkuse elu jooksul väga palju muutusi toimunud. Tänapäeval kannavad seda ilusat naisenime väga mitmed erinevad road, niihästi kuumad kui külmad (ja isegi külmutatud!), nii magusad kui ka soolased.

Võtted
Salatid

Salatite tähtsus ja valmistamine

Võtted
Puuviljad ja frittimine

Ülevaade puuviljade kasutamisest toitude valmistamisel.

Võtted
Külmutamine

Mida ja kuidas külmutada, säilimisajad

Võtted
Marja- ja puuviljakompotid

Erinevad variandid kompottide tegemiseks

Tooraine
Maitsetaimede liigitus

Maitsetaimede liigitus

Võtted
Sukaad

Sukaad on tsitrusviljade koortest suhkruga küllastamise teel valmistatud maiustus, mida on tuntud juba aastasadu. Tänapäeval on sukaad mitmel põhjusel muutunud maiustusest magusroogade ja küpsiste üheks komponendiks ja kaunistuseks, kuid leiab siiski elavat kasutust.

Võtted
Marja- ja puuviljakompotid

Erinevad variandid kompottide tegemiseks.

Tooraine
Juustud

Juustu tähtsus toiduvalmistamisel on väga suur. Koos juustuvalikuga on laienenud ka nende kasutamine. Juustu kasutatakse pitsades ja makaronitoitudes ning juustust tehakse ka salateid ja suppe. Juustud jagatakse laagerdunud juustudeks, laagerdamata ehk toorjuustudeks ja juustutoodeteks, mille hulka loetakse näiteks muna- ja sulatatud juustud.Lisaks sellele liigitatakse juustud nende koostise järgi kõvadeks, poolkõvadeks ja pehmeteks juustudeks. Juuste võib jaotada ka nende rasvasisalduse järgi.

Võtted
Hubane kodu

Hubane kodu Toa või köögi sisustuse muutmisel kogu ajakirjadest ja muudest väljaannetest mõtteid, v…

Tooraine
Kaunviljad lähivaates

Peab tunnistama, et kaunviljad mängivad meie toidusedelis tunduvalt väiksemat rolli, kui need väikesed energiapommid on ära teeninud. Sellepärast ei teeks paha uurida herneid-ube-läätsi veidi lähemalt ja leida nende tagasihoidliku välimuse tagant üles nee

Võtted
Toredaid torte kohupiimast

Mitmesuguseid maitsvaid torte kohupiimast.

Tooraine
Kala ostmine ja töötlemine

Söögiks valmistamisel võib kalu liigitada mitmel erineval viisil.

Võtted
Külma ja magusat koduköögist - sorbett, šerbett, granita ja parfee

Jäätis oli, on ja jääb üheks armastutamaks magustoiduks.

Tooraine
Marjamaale mahuvad kõik

Kas sina tead, kuidas näeb välja kaarlimari või kukemari ja kas nad süüa ka kõlbavad? Või mis vahe on soomurakal ja rabamurakal? Ning kas oled kuulnud, et mitte ainult kaugel Ameerikamaal, vaid ka juba meilgi kasvavad mustikad põõsa küljes ja neid korjata

Võtted
Salvräti voltimine: leht

Lihtne ja pidulik. Võib kasutada nii riidest kui ka pabersalvrätikuid.

Võtted
Lasanje lauale

Näpunäiteid, nõuandeid lasanje kasutamisel.

Tooraine
Lisandid ulukilihast roogadele

Lisandid ulukilihast roogadele.

Võtted
Hoidised, mis säilivad külmikus

Mooside asemel teeb tänapäeva naine hoidiseid, mida ta poest ei leia või mille maitse või struktuur ei ole tema maitse kohased. Ning taoliste hoidiste hulgas on eriti palju neid, mille ühiseks nimetajaks on külmkapihoidised. 

Tooraine
Mitut juustuliiki sina tunned?

Juustusorte on maailmas mitmeid tuhandeid, juustuteema ammendavaks tutvustamiseks aga on koostatud aukartustäratavalt pakse raamatuid. Õrnalt mööda pinda libistades proovin siiski erinevaid juustuliike lühidalt liigitada ja iseloomustada.

Võtted
Salvräti voltimine: puri

Lihtne ja dekoratiivne. Väga lihtne voltida. Võib kasutada, nii riidest kui ka pabersalvrätikuid. Salvrätiku suurus vastavalt vajadusele.

Võtted
Omatehtud hapukapsas

Kuidas valmistada hapukapsast?

Võtted
Parimad naabrid

Maitseainete omavaheline sobivus.

Tooraine
Luubi all on suhkrusiirup ja pruunid suhkrud

Üha rohkem tuntakse huvi suhkrute ja siirupite kohta, mistõttu on viimane aeg neid lähemalt tutvustada. Seekord räägin pruunidest suhkrutest ja suhkrusiirupitest, valge suhkru sortidest aga veidi edaspidi.

Kokakool
Tainas ja tainatooted

Nippe ja näpunäiteid erinevate tainaste valmistamiseks.

Võtted
Rostbiif

Rostbiif (inglise keeles roast beef) Meil seni suhteliselt vähetuntud veisepraad ehk rostbiif on maitsev ja hõlpsasti valmiv ahjupraad, mida saab süüa nii kuumalt kui külmalt. 

Võtted
Salvräti voltimine: kroon

Lihtne ja dekoratiivne. Võib kasutada nii riidest kui ka pabersalvrätikuid.

Võtted
Köögiviljad

Puhastamata köögivilja kaal 100 g puhastatud köögivilja saamiseks

Tooraine
Heeringas

Heeringas on kauge Atlandi kala, mis on juba enam kui sada aastat olnud üks eestlase meeliskaladest.

Võtted
Linnuliha töötlemine

Linnulihast toitude valmistamine.

Kokakool
Friikartulid mitmel moel

Friikartulid on üks neist toitudest, millel hea lapse kombel on mitu nime. 

Võtted
Hautamine

Hautamine tähendab toiduainete kuumtöötlemist suuremas või väiksemas koguses vedelikus, mille juures klassikaline kokakunst eristab kolm või isegi neli erinevat viisi, mida peegeldavad ka ingliskeelsed terminid.

Võtted
Joogid

Erinevate jookide valmistamisest

Võtted
Pehme koorekaramell ja sellest valminud maiustused

Mis on pehme koorekaramell, mis kannab inglise keeles nime fudge (hääld. fadzh)? Suur kulinaarialeksikon toob märksõna fudge all järgmise teksti: väga pehme karamell(kompvek), mis suus kiiresti sulab

Võtted
Toidu valmistamine mikrolaineahjus

Toidu valmistamine mikrolaineahjus