Võtted
Salvräti voltimine: vihmavari

Väga dekoratiivne ja samas väga lihtne voltida. Võib kasutada nii riidest kui ka pabersalvrätikuid. Salvrätiku suurus vastavalt vajadusele.

Tooraine
Kaunviljad lähivaates

Peab tunnistama, et kaunviljad mängivad meie toidusedelis tunduvalt väiksemat rolli, kui need väikesed energiapommid on ära teeninud. Sellepärast ei teeks paha uurida herneid-ube-läätsi veidi lähemalt ja leida nende tagasihoidliku välimuse tagant üles nee

Võtted
Hautamine

Hautamine tähendab toiduainete kuumtöötlemist suuremas või väiksemas koguses vedelikus, mille juures klassikaline kokakunst eristab kolm või isegi neli erinevat viisi, mida peegeldavad ka ingliskeelsed terminid.

Võtted
Maitselisandid

Maitselisandid on küll väikesed, kuid väga tähtsal kohal meie toidulaual. Mõned neist ergutavad maitsmismeelt, mõned soodustavad seedimist, mõned neutraliseerivad rasvasust jne. Alljärgnevalt toome välja sobivad maitselisandid mitmesuguste roogade juurde.

Võtted
Lasanje lauale

Näpunäiteid, nõuandeid lasanje kasutamisel.

Tooraine
Kala ostmine ja töötlemine

Söögiks valmistamisel võib kalu liigitada mitmel erineval viisil.

Võtted
Kuidas kasutada liha

Üldised juhised, milliseid toite saab valmistada erinevate loomade lihast.

Tooraine
Marjamaale mahuvad kõik

Kas sina tead, kuidas näeb välja kaarlimari või kukemari ja kas nad süüa ka kõlbavad? Või mis vahe on soomurakal ja rabamurakal? Ning kas oled kuulnud, et mitte ainult kaugel Ameerikamaal, vaid ka juba meilgi kasvavad mustikad põõsa küljes ja neid korjata

Võtted
Pehme koorekaramell ja sellest valminud maiustused

Mis on pehme koorekaramell, mis kannab inglise keeles nime fudge (hääld. fadzh)? Suur kulinaarialeksikon toob märksõna fudge all järgmise teksti: väga pehme karamell(kompvek), mis suus kiiresti sulab

Võtted
Liha

Kuidas liha valida, puhastada, kuidas kasutada, keeduajad jpm.

Tooraine
Lisandid ulukilihast roogadele

Lisandid ulukilihast roogadele.

Võtted
Aedviljatoidud

Soovitusi aedviljatoitude valmistamiseks

Tooraine
Mitut juustuliiki sina tunned?

Juustusorte on maailmas mitmeid tuhandeid, juustuteema ammendavaks tutvustamiseks aga on koostatud aukartustäratavalt pakse raamatuid. Õrnalt mööda pinda libistades proovin siiski erinevaid juustuliike lühidalt liigitada ja iseloomustada.

Võtted
Salatid

Salatite tähtsus ja valmistamine

Tooraine
Luubi all on suhkrusiirup ja pruunid suhkrud

Üha rohkem tuntakse huvi suhkrute ja siirupite kohta, mistõttu on viimane aeg neid lähemalt tutvustada. Seekord räägin pruunidest suhkrutest ja suhkrusiirupitest, valge suhkru sortidest aga veidi edaspidi.

Võtted
Puuviljad ja frittimine

Ülevaade puuviljade kasutamisest toitude valmistamisel.

Võtted
Külmutamine

Mida ja kuidas külmutada, säilimisajad

Võtted
Marja- ja puuviljakompotid

Erinevad variandid kompottide tegemiseks

Tooraine
Heeringas

Heeringas on kauge Atlandi kala, mis on juba enam kui sada aastat olnud üks eestlase meeliskaladest.

Kokakool
Juust toiduvalmistamisel

Juust on suurepärane toiduaine, mis juba paari paksema, niisama sõrme vahelt söödud viiluna või leivakattena rahuldab tervelt poole organismi päevasest kaltsiumivajadusest, hulk teisi mineraalained ja vitamiine tuleb veel peale selle.

Võtted
Sukaad

Sukaad on tsitrusviljade koortest suhkruga küllastamise teel valmistatud maiustus, mida on tuntud juba aastasadu. Tänapäeval on sukaad mitmel põhjusel muutunud maiustusest magusroogade ja küpsiste üheks komponendiks ja kaunistuseks, kuid leiab siiski elavat kasutust.

Võtted
Hubane kodu

Hubane kodu Toa või köögi sisustuse muutmisel kogu ajakirjadest ja muudest väljaannetest mõtteid, v…

Kokakool
Šarlott ja selle mitu tegu

Kuigi šarlott oli algselt ahjumagustoit, on temaga kahesaja aasta pikkuse elu jooksul väga palju muutusi toimunud. Tänapäeval kannavad seda ilusat naisenime väga mitmed erinevad road, niihästi kuumad kui külmad (ja isegi külmutatud!), nii magusad kui ka soolased.

Võtted
Toredaid torte kohupiimast

Mitmesuguseid maitsvaid torte kohupiimast.

Võtted
Külma ja magusat koduköögist - sorbett, šerbett, granita ja parfee

Jäätis oli, on ja jääb üheks armastutamaks magustoiduks.

Võtted
Marinaadid ulukilihale

Marinaadid ulukilihale.

Võtted
Salvräti voltimine: leht

Lihtne ja pidulik. Võib kasutada nii riidest kui ka pabersalvrätikuid.

Võtted
Rullbiskviit rõõmustab silma - nipid ja täidised

Kui õhukene biskviittainast küpsetatud plaat magusa täidisega katta ja kokku rullida, tekib täiesti uus kvaliteet, mida kutsutakse Eestimaal rullbiskviidiks. 

Võtted
Hoidised, mis säilivad külmikus

Mooside asemel teeb tänapäeva naine hoidiseid, mida ta poest ei leia või mille maitse või struktuur ei ole tema maitse kohased. Ning taoliste hoidiste hulgas on eriti palju neid, mille ühiseks nimetajaks on külmkapihoidised. 

Tooraine
Kala ja kalatoidud

Kalatoitude valmistamise põhitõed.

Võtted
Salvräti voltimine: puri

Lihtne ja dekoratiivne. Väga lihtne voltida. Võib kasutada, nii riidest kui ka pabersalvrätikuid. Salvrätiku suurus vastavalt vajadusele.

Tooraine
Sojatooted

Pikka aega oldi läänemaailma rikastes tööstusriikides, eriti USA-s arvamusel, et soja kõlbab vaid loomasöödaks ja tööstustooraineks. Muidugi oli soja proteiiniallikana sealgi tuntud, kuid seda hädavajalikku toitainet eelistati saada maitsvamal ja isuärata

Võtted
Suhkrusiirupi roll küpsetistes

Siirupite all mõeldakse voolaval kujul esinevat looduslikku suhkrut, mis võib olla saadud suhkrust ja veest, roo- või peedisuhkru töötlemisjääkidest või siis taimemahladest (vahtrasiirup).

Võtted
Omatehtud hapukapsas

Kuidas valmistada hapukapsast?

Võtted
Parimad naabrid

Maitseainete omavaheline sobivus.

Tooraine
Kastmed

Kastmed on toitude tähtsaks koostisosaks, nende abil on võimalik toitude maitset ja välimust mitmekesistada. Õigesti valmistatud kaste annab vastavale toidule tema kordumatu omapära. Aromaatseid aineid sisaldades äratavad kastmed isuja suurendavad sellega põhitoidu omastatavust.

Võtted
Salvräti voltimine: kroon

Lihtne ja dekoratiivne. Võib kasutada nii riidest kui ka pabersalvrätikuid.

Tooraine
Söödavad lilled

Juba sajandeid on teatud, et mitmetel kaunitel, veetleva lõhnaga lilledel on ka meeldiv maitse. Tänapäeval pruugitakse lilli kõige sagedamini piduroogade ja -jookide kaunistamiseks ning maitsestamiseks. Mõned kõlbavad koos lehtedega ka salatite valmistami

Võtted
Keedetud munad

Keedetud munade saamiseks on mune seniajani tõesti sõna otsese mõttes keedetud.

Võtted
Köögiviljad

Puhastamata köögivilja kaal 100 g puhastatud köögivilja saamiseks

Võtted
Kohupiimajuust ja toorjuust koduköögist

Nõuandeid toorjuustu valmistamiseks kodus.

Võtted
Linnuliha töötlemine

Linnulihast toitude valmistamine.

Tooraine
Maitseained

Maitseainete (soovitav) sobivus toiduvalmistamisel

Võtted
Joogid

Erinevate jookide valmistamisest

Tooraine
Toiduõlid pole kaugeltki ühesugused

Rikkalik valik toiduõlisid meie kaupluseriiulitel on ühest küljest igati meeldiv, teisest küljest aga üsna segadusseajav ning ostja on sageli hämmingus: millist õli eelistada?

Võtted
Toidu valmistamine mikrolaineahjus

Toidu valmistamine mikrolaineahjus

Tooraine
Räim ja kilu

Räim ja kilu on meie kõige armsamad ja kodusemad kalad, mida meil söödaks kindlasti veelgi palju sagedamini, kui vaid rappimine oleks lihtsam ning ka lõhna oleks vähem.

Kokakool
Tainas ja tainatooted

Nippe ja näpunäiteid erinevate tainaste valmistamiseks.

Võtted
Mereannid

Vähid, homaarid, krabid, krevetid, austrid, teod jmt.

Võtted
Supid

Nõuandeid ja näpunäiteid supite puljongite valmistamisel jpm