Võtted
Toas säilivad soolariisikad

Kui maitsvad kauplustes müüdavad kultuurseened ka poleks, eelistavad paljud meist seenekastme jaoks siiski kohalikke metsaseeni, eeskätt soolariisikaid.

Võtted
Maasikas paljude lemmikmari

Kokkuvõtte maasikatega ümberkäimisest ja külmutamise õpetuse.

Tooraine
Pihlakate eeltöötlemine

Pruugi hoidisteks kultuurpihlakaid, mis on suuremad ja maitsvamad kui metsikud.

Võtted
Hoidiste õnnestumise põhieeldused

Puhtus on tähtsaim eeldus hoidise õnnestumiseks.

Võtted
Külmutamisest ja sulatamisest

Külmutamine on paljude köögiviljade, seente, puuviljade ja marjade jaoks kahtlemata kõige parem ja tervislikum säilitusviis.

Maitsehitid
Pannkoogid ja vahvlid

Kaubanduskeskustes hõljuvad vanilliaroomid on valla päästnud tõelise vahvlibuumi. Huvi keskpunktis on just marketivahvliteks kutsutavad paksud krõbedad vahvlid. Mujalgi maailmas populaarsed vahvlid, mille  eritunnus on ovaalne kuju ning söömisel hamba all ragisevad suhkrutükikesed, pärinevad Belgiast Liège’i linnast. Õigeid suhkruvahvleid saab teha ainult väga sügava ruudustikuga aparaadi abil, mida nimetatakse belgia vahvlimasinaks.

Tooraine
Lisandid ulukilihast roogadele

Lisandid ulukilihast roogadele.

Võtted
Moosi asemel - marjade külmutamine

Traditsiooniline moosikeetmise aeg on jälle kätte jõudmas, aga varasemate aegadega võrreldes tulvab koduköökide akendest moosikeetmise aroome iga aastaga ikka harvemini ja harvemini. 

Võtted
Salvräti voltimine: lill

Lihtne ja dekoratiivne. Võib kasutada nii riidest kui ka pabersalvrätikuid.

Tooraine
Maitsetaimede liigitus

Maitsetaimede liigitus

Võtted
Kohupiimajuust ja toorjuust koduköögist

Nõuandeid toorjuustu valmistamiseks kodus.

Võtted
Marineeritud üllatused - arbuusikoored, tikrid jm

Salat peab olema karge ja krõmps, nii arvavad kindlasti paljud. Siit leiategi paprikasalati, mis just teile meeldival kujul purki läheb. Kindlalt säilib see hoidis siiski vaid külmkapitemperatuuril, kuna lahuse happesus on ainult 1,2%.

Võtted
Salvräti voltimine: vihmavari

Väga dekoratiivne ja samas väga lihtne voltida. Võib kasutada nii riidest kui ka pabersalvrätikuid. Salvrätiku suurus vastavalt vajadusele.

Tooraine
Kaunviljad lähivaates

Peab tunnistama, et kaunviljad mängivad meie toidusedelis tunduvalt väiksemat rolli, kui need väikesed energiapommid on ära teeninud. Sellepärast ei teeks paha uurida herneid-ube-läätsi veidi lähemalt ja leida nende tagasihoidliku välimuse tagant üles nee

Võtted
Supid

Nõuandeid ja näpunäiteid supite puljongite valmistamisel jpm

Kokakool
Juust toiduvalmistamisel

Juust on suurepärane toiduaine, mis juba paari paksema, niisama sõrme vahelt söödud viiluna või leivakattena rahuldab tervelt poole organismi päevasest kaltsiumivajadusest, hulk teisi mineraalained ja vitamiine tuleb veel peale selle.

Võtted
Maitselisandid

Maitselisandid on küll väikesed, kuid väga tähtsal kohal meie toidulaual. Mõned neist ergutavad maitsmismeelt, mõned soodustavad seedimist, mõned neutraliseerivad rasvasust jne. Alljärgnevalt toome välja sobivad maitselisandid mitmesuguste roogade juurde.

Võtted
Kuidas kasutada liha

Üldised juhised, milliseid toite saab valmistada erinevate loomade lihast.

Tooraine
Marjamaale mahuvad kõik

Kas sina tead, kuidas näeb välja kaarlimari või kukemari ja kas nad süüa ka kõlbavad? Või mis vahe on soomurakal ja rabamurakal? Ning kas oled kuulnud, et mitte ainult kaugel Ameerikamaal, vaid ka juba meilgi kasvavad mustikad põõsa küljes ja neid korjata

Võtted
Salvräti voltimine: teemant

Lihtne voltida. Võib kasutada nii riidest kui ka pabersalvrätikuid.

Kokakool
Šarlott ja selle mitu tegu

Kuigi šarlott oli algselt ahjumagustoit, on temaga kahesaja aasta pikkuse elu jooksul väga palju muutusi toimunud. Tänapäeval kannavad seda ilusat naisenime väga mitmed erinevad road, niihästi kuumad kui külmad (ja isegi külmutatud!), nii magusad kui ka soolased.

Võtted
Liha

Kuidas liha valida, puhastada, kuidas kasutada, keeduajad jpm.

Võtted
Aedviljatoidud

Soovitusi aedviljatoitude valmistamiseks

Tooraine
Mitut juustuliiki sina tunned?

Juustusorte on maailmas mitmeid tuhandeid, juustuteema ammendavaks tutvustamiseks aga on koostatud aukartustäratavalt pakse raamatuid. Õrnalt mööda pinda libistades proovin siiski erinevaid juustuliike lühidalt liigitada ja iseloomustada.

Võtted
Kruumkook ehk laastuküpsised

See, mille mina olen siin täiesti omal algatusel kruumkoogiks ristinud, on inglise keeles wafer (hääld. weifer), prantsuse keeles gaufrette (hääld. gofrett), soomlastel on lehikäiset või roonit; norrakad ütlevad vormitud krõbeküpsise kohta krumkake -  krõbeküpsise kohta krumkake - kõverad ehk keerdu…

Võtted
Salatid

Salatite tähtsus ja valmistamine

Võtted
Puuviljad ja frittimine

Ülevaade puuviljade kasutamisest toitude valmistamisel.

Tooraine
Luubi all on suhkrusiirup ja pruunid suhkrud

Üha rohkem tuntakse huvi suhkrute ja siirupite kohta, mistõttu on viimane aeg neid lähemalt tutvustada. Seekord räägin pruunidest suhkrutest ja suhkrusiirupitest, valge suhkru sortidest aga veidi edaspidi.

Võtted
Rostbiif

Rostbiif (inglise keeles roast beef) Meil seni suhteliselt vähetuntud veisepraad ehk rostbiif on maitsev ja hõlpsasti valmiv ahjupraad, mida saab süüa nii kuumalt kui külmalt. 

Tooraine
Kala ja kalatoidud

Kalatoitude valmistamise põhitõed.

Võtted
Marja- ja puuviljakompotid

Erinevad variandid kompottide tegemiseks

Tooraine
Heeringas

Heeringas on kauge Atlandi kala, mis on juba enam kui sada aastat olnud üks eestlase meeliskaladest.

Võtted
Hautamine

Hautamine tähendab toiduainete kuumtöötlemist suuremas või väiksemas koguses vedelikus, mille juures klassikaline kokakunst eristab kolm või isegi neli erinevat viisi, mida peegeldavad ka ingliskeelsed terminid.

Tooraine
Kastmed

Kastmed on toitude tähtsaks koostisosaks, nende abil on võimalik toitude maitset ja välimust mitmekesistada. Õigesti valmistatud kaste annab vastavale toidule tema kordumatu omapära. Aromaatseid aineid sisaldades äratavad kastmed isuja suurendavad sellega põhitoidu omastatavust.

Võtted
Marja- ja puuviljakompotid

Erinevad variandid kompottide tegemiseks.

Võtted
Hubane kodu

Hubane kodu Toa või köögi sisustuse muutmisel kogu ajakirjadest ja muudest väljaannetest mõtteid, v…

Võtted
Pehme koorekaramell ja sellest valminud maiustused

Mis on pehme koorekaramell, mis kannab inglise keeles nime fudge (hääld. fadzh)? Suur kulinaarialeksikon toob märksõna fudge all järgmise teksti: väga pehme karamell(kompvek), mis suus kiiresti sulab

Võtted
Külma ja magusat koduköögist - sorbett, šerbett, granita ja parfee

Jäätis oli, on ja jääb üheks armastutamaks magustoiduks.

Tooraine
Ulukiliha toitudes

Ulukiliha toitudes.

Võtted
Salvräti voltimine: leht

Lihtne ja pidulik. Võib kasutada nii riidest kui ka pabersalvrätikuid.

Võtted
Lasanje lauale

Näpunäiteid, nõuandeid lasanje kasutamisel.

Võtted
Hoidised, mis säilivad külmikus

Mooside asemel teeb tänapäeva naine hoidiseid, mida ta poest ei leia või mille maitse või struktuur ei ole tema maitse kohased. Ning taoliste hoidiste hulgas on eriti palju neid, mille ühiseks nimetajaks on külmkapihoidised. 

Võtted
Salvräti voltimine: puri

Lihtne ja dekoratiivne. Väga lihtne voltida. Võib kasutada, nii riidest kui ka pabersalvrätikuid. Salvrätiku suurus vastavalt vajadusele.

Tooraine
Sojatooted

Pikka aega oldi läänemaailma rikastes tööstusriikides, eriti USA-s arvamusel, et soja kõlbab vaid loomasöödaks ja tööstustooraineks. Muidugi oli soja proteiiniallikana sealgi tuntud, kuid seda hädavajalikku toitainet eelistati saada maitsvamal ja isuärata

Võtted
Külmutamine

Mida ja kuidas külmutada, säilimisajad

Kokakool
Tainas ja tainatooted

Nippe ja näpunäiteid erinevate tainaste valmistamiseks.

Võtted
Omatehtud hapukapsas

Kuidas valmistada hapukapsast?

Võtted
Parimad naabrid

Maitseainete omavaheline sobivus.

Võtted
Salvräti voltimine: kroon

Lihtne ja dekoratiivne. Võib kasutada nii riidest kui ka pabersalvrätikuid.

Tooraine
Söödavad lilled

Juba sajandeid on teatud, et mitmetel kaunitel, veetleva lõhnaga lilledel on ka meeldiv maitse. Tänapäeval pruugitakse lilli kõige sagedamini piduroogade ja -jookide kaunistamiseks ning maitsestamiseks. Mõned kõlbavad koos lehtedega ka salatite valmistami