Hakkliha termineid

Veisehakkliha – nagu nimigi ütleb, on veiselihast. Rasvasisaldus ei tohi ületada 20%.Seahakkliha sealihast.
Veisehakkliha – nagu nimigi ütleb, on veiselihast. Rasvasisaldus ei tohi ületada 20%.
Seahakkliha – sealihast. Rasvasisaldus ei tohi ületada 30%.
Kodune hakkliha on sea- ja veisehakkliha segu.
Lahja hakkliha ja kerge hakkliha tähendavad tegelikult ühte ning sama – et rasvasisaldus on võimalikult madal, tulles vastu kaloreid väga täpselt arvestavale tarbijale. Erinevad firmad kasutavad mõnikord sama toote puhul erinevat nimetust, nt Maks & Moorits ütleb "kerge", mõni teine aga "lahja". Ei kergeis ega lahjades hakklihades ei tohiks rasvasisaldus ületada 7%.
Uus suund tootmises on hakklihasegud.
Nende koostises polegi 100% liha, vaid olenevalt tootjast on ca 60%. Ülejäänu moodustavad seapekk, taimne valk jm. ASi Valga Lihatööstus liha müügijuht Valmar Kukk kinnitab, et selles pole mitte midagi kahjulikku. Mõelgem sellele, et kodus nii kotletti kui ka valejänest valmistades lisatakse ikka tubli annus saia või jahu, seega kotlet ei ole ainult puhtast lihast, selles on veel komponente. Uue toote, koduse hakklihasegu Peremehe tunnuslause ongi: "Maitsesta – ja otse pannile!"
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa