Jäätis valmista ise!

Autor: Nädalakiri Naised
Omatehtud jäätis on parem kui mis tahes poejäätis, sest koduse jäätise puhul on hool ja armastus tunda igas suutäies.
Lihtne maasikajäätis
Parima tulemuse saad värsketest maasikatest, sest nii tuleb jäätisele õige tekstuur ja erksam maitse. Kui lisad poole maasikatest hakituna, jäävad jäätise sisse rõõmsavärvilised tükid.

Kuidas käsitsi jäätist valmistada?
Lase vahukooremassil külmas tund aega jahtuda, võta siis segu välja ja mikserda läbi. Aseta jäätis tagasi sügavkülma, lase pool tundi seista ja mikserda taas läbi. Nii veel mõni kord. Tulemus jääb maitsev ka ilma mikserdamata, kuid mitmekordne vahustamine lisab jäätisele õhulisust ja peent tekstuuri.

Tervislik jõhvikasorbee

Jõhvika haput maitset saad tasakaalustada näiteks õunamahla lisamisega. Samuti võid sorbeed valmistada teistest koduaia marjadest, sobivad nii külmutatud kui ka värsked marjad.

Krõmpsuv mascarpone-parfee

Tekstuur jääb maiusel pehmem, kui lisad segu hulka veidi alkoholi. Sobivad näiteks tekiila, mandliliköör või mõni tsitruseline naps.

Loe ka:
* Jäätise valmistamise põhietapid

* Jäätis, iidne maius

* Veel jäätiseretsepte
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa