Rullbiskviidi valmistamise nippe

Kohevat ja õhulist rullbiskviiti on koduse küpsetisena kerge valmistada, kui mõned nõksud käes.
 
PÕHIRETSEPT: Klassikalise rullbiskviidi põhi koosneb kolmest komponendist – munast, jahust ja suhkrust.
1 muna kohta võta  1 spl nisujahu ja 1 spl suhkrut.

TÄRKLISE KAASAMINE: Biskviidile soovitatakse poole jahukoguse ulatuses lisada ka tärklist – see tegevat biskviidi elastsemaks ja paremini rulli keeratavamaks. Samas teavad kogenud küpsetajad, et tärklise järele tainas otsest vajadust ei ole, sest bisviidipõhi laseb end ilusti kokku rullida, kui see ei ole üle küpsenud (ainult õrnalt pruunikas) ning on veel ahjusoe. Tavaliselt lisatakse tärklist jahu arvelt.

AHJUPLAADI ETTEVALMISTAMINE: Enne munade vahustamist valmista ette ahjuplaat. Kata see küpsetuspaberiga ja määri hoolikalt võiga – see ennetab biskviidi kleepumist  küpsetuspaberi külge.
Oluline ettevalmistustöö on ka ahju õigeaegne kuumutamine – ahi võiks soojeneda vähemalt 25-30 minutit, saavutamaks ühtlast ja soovitud  temperatuuri.

KUIDAS BISKVIIT RULLI KEERATA: Selleks, et biskviit õnnestuks aga rulli keerata, tuleb see vahetult pärast ahjust võtmist eel-rullida. Selleks aseta lauale küpsetuspaber ja puista see üle suhkruga. Kummuta ahjust võetud biskviit sellele ja keera koos paberiga rulli. Suhkur aitab vältida seda, et biskviit end küpsetuspaberi külge kleebib. Suhkru asemel võid kasutada ka mandlilaaste või kliisid.

TÄIDISEGA KATMINE: Lapsepõlvest tuttava rullbiskviidi vahele käis ainult moos – selle võib biskviidile määrida kohe soojalt ja biskviit siis valmis rulliks keerata. Parim soojalt ja klaasi külma piimaga!
Kui otsustad kasutada vahukoorest või kohupiimast täidist, tuleks biskviit enne täidise lisamist maha jahutada.

VEEL HÄID IDEID
* Klassikalist rullbiskviidi põhja võid põnevamaks muuta kakaopulbri (lisa tainale 3 spl kakaopulbrit) , matcha pulbri (1 spl matchat) või lisa tainale purustatud ürte (nt piparmünti) või riivitud sidruni- ja apelsinikoort.
* Rullbiskviit lubab katsetada täidistega vaat et igale maitsele – alates kohupiimast, toorjuustust ja vahukoorest, moosist, kompotimarjadest, riivõuntest, brändist, pähklitükkidest kuni jäätise, võikreemi, martsipani ja šokolaadini.
* Rullbiskviiti võid ka põnevalt kaunistada. Kõige lihtsam meetod on see tuhksuhkruga üle sõeluda, aga lisaks võid selle üle niristada näiteks šokolaadiga, katta toorjuustukreemiga, martsipaniga, marjadega jne.
* Rullbiskviit säilib külmkapis 1-2 päeva – kohupiimatäidise puhul on üleöö külmikus hoidmine isegi soovitatav, sest siis jõuab biskviit kenasti läbi imbuda ja seda on lihtsam lõigata.

STIILINÄIDE: Sidrunine kohupiimarull mustikatega
VAATA LISAKS! Rullbiskviidi valmistamine samm-sammult: Rullbiskviit kakaoga
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mare 05.märts 2016 16:43
rullbiskviidi vahele maitseb mulle järgmine kreem ,võtan sügavkülmast maasikad,sulatan üles vahepeal panen 2tl zelatiini vähese veega paisuma ,maasikad purustan saumiksriga ,paki vahukoorele lisan2 spl suhkrut vahustun koore maasikaid vastavalt sellele kui haput soovitakse lasen zelatiini vedelaks,segan kõik miksriga hästi segi Umbes poole tunniga onhangunud ja võib vahele määridae
kai 08.dets 2014 18:07
Kuiv ei jää siis kui veidi immutada....nt. millegi vedelamaga, sobib isegi mahl, kohv...aga siis olla ettevaatlik et liiga palju ei immuta siis jääb vesine plöks... Mina tegin ka ilma tärkliseta ja sain suurepäraselt rullitud, võtsin õigel ajal ahjust välja kui oli helepruunikas pealt ja keerasin siis uude paberisse kuumast peast ja siis jahtuma. Super tulemus
ly 04.okt 2013 10:01
Panen rullbiskviidi vahele moosi ja kohupiima,aga tulemus on väga kuiv. Milles asi? c92t
1