Grilliaja marinaadid

Kui marinaadi koostises olevad hapud mahlad-äädikad pehmendavad liha ja hoiavad nii kokku küpsemisaega, siis õlid ja jogurtid ei lase kalal-lihal-köögiviljal küpsedes liiga ära kuivada.
* Ära lisa marinaadile soola, see pressib lihamahlad välja.
* Peenestamine kiirendab marinaadi toidusse imbumist.
* Õhukindlalt suletuna seisab isetehtud marinaad külmkapis paar päeva.
* Kala vajab marineerimiseks aega alates poolest tunnist, sõltuvalt fileede suurusest. Liha maitsestub aeglasemalt ja selleks kulub vähemalt 3-4 tundi. Marinaade, mis liha ka murendavad (näiteks keefirimarinaad), on hea hoida lihaga kontaktis külmkapis üleöö.

Valge veini marinaad grillkalale
Sidruni-ürdimarinaad grill-lihale
Pestomarinaad grillitud kalale ja aedviljadele
Kookospiimamarinaad grillitud kanale ja valgele kalale
Ingveri-seesamiõlimarinaad grillitud kanale ja sealihale
Apelsini-sojamarinaad grillitud sea-, kana- ja veiselihale
Tomati-jogurtimarinaad grillitud sealihale, kanale ja lambalihale
Mündi-keefirimarinaad šašlõkile
Õlle-meemarinaad grillitud sealihale
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa