Salat Aasia moodi

Kalakaste annab taipärastele salatitele iseloomuliku maitse ja aroomi. Sellest valmistatud salatikastet kasuta aga lisaks värskest rohelisest salatite valmistamisele ka suviste grilllitud lihade ja kalade marineerimiseks.
Kalakaste ehk nam pla on Tai köögis lahutamatu koostisosa nuudliroogades, kookospiimaga  karrides, suppides ja salatites. See koosneb fermenteeritud kalast, soolast ja veest.  See on pruunikas-punaka varjundiga, soolane ja hästi iseloomuliku merelise lõhna ja maitsega. Kalakaste tekitab suus nn umamise maitse.  Kui Aasias on kalakaste köögis sama leivinud nagu Eestis must leib, siis Euroopas-Ameerikas omavad inimesed sellest üsna vastakaid arvamusi. Kalakaste kas meeldib väga või ei meeldi üldse. Tai köögis kasutataksegi seda soola asemel pea igas toidus. Spetsiifilise maitse tasakaalustamiseks pannakse retseptides kalakaste alati paari laimimahlaga. Poes müüdav kalakastet on olemas nii suures kui mõnusalt väikeses pudelis, et see kasutamata külmkappi seisma ei jääks. Ka hinnaklass pole eksperimenteerimiseks liiga kõrge. Näiteks lisa seda kalast karridele, mereandidest pasta- või riisiroogadele.

Taipärane salat kanaga
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa