Uudiskiri
Grilliaja marinaadid
Kui marinaadi koostises olevad hapud mahlad-äädikad pehmendavad liha ja hoiavad nii kokku küpsemisaega, siis õlid ja jogurtid ei lase kalal-lihal-köögiviljal küpsedes liiga ära kuivada.
Nädala grilliretseptid - BBQ eri
Lisame grillilehele iganädalaselt 5 uut grilliretsepti. Sedakorda on teemaks barbecue ehk BBQ.
Abivahendid grillimisel
Grilimisel on mitmeid potentsiaalseid ohte - suur kuumus ja lahtine tuli, teravad noad, toores liha... selleks, et end seejuures ohutult ja mugavalt tunda, on välja mõeldud mitmeid abivahendeid.
Marinaadid, maitsesegud ja -õlid
Marineerimine muudab liha kahel olulisel viisil – lisab lihale maitset ja muudab selle muredaks. Marinaadid koosnevad enamjaolt toiduõlist, millestki happelisest, maitseürtidest ja maitsetaimedest.
Kütte- ja süütematerjal
Looduslikku kütteainet kasutavate grillide omanikel on valida kaks võimalust – kas söed või siis tavalised põletuspuud. Planeeritud grillipeo jaoks varuge kütet alati piisavalt, see olgu hea kvaliteediga ja kii…
Mida grillida?
Grillimine on tore seltskondlik kooskokkamise moodus. Kuna sütel saab maitsvaks kõhutäieks vaaritada üpris erinevaid toiduaineid, pole karta, et keegi tühja kõhuga jääks. Kaardistasime ära levinumad grillikõlbu…
Vanemad
Kaua mida grillida?
Erinevad toiduained valmivad grillil erineva ajaga. Kui kaua peaks umbkaudselt grillimiseks aega arvestama? Vaata grillimisaegade tabelit.
(11.05.2009)
Kuidas liha marineerida?
Marinaadis liha on poes saadaval laias valikus, kuid ise liha marineerimine pole kusagile kadunud. Ise marineerimine välistab säilitusained ja liigse soola, samuti tuleb suurema koguse juures see poevariandist märgatavalt odavam. Aga mida…
(31.07.2008)
Mis on BBQ ehk barbecue?
Barbecue päritolu kohta on erinevaid arvamusi. On arvatud, et see pärineb Lähis-Idast, Hiinast, Polüneesiast või Prantsusmaalt. Tänapäeval peetakse nii grillimise kui ka barbecue kodumaaks siiski Ameerikat.
(07.07.2008)
Õuegrilli lisavarustus
Kui grillil säriseb isuäratava lõhnaga sidrunikana või tšillilammas, annab pea iga mees endale peakoka tiitli. Rasvased restid, pintslid ja näpitsad “unustab” ta aga elegantselt köögitoimkonnale. Kuidas mustust ennetada?
(26.06.2008)
Teeme ise grillkastmeid
Maitsekastmeid ja marinaade on müügil väga suures valikus ja neid on ka väga lihtne ise kokku…
(20.06.2008)
Retsepte jaanipäevaks
Jaanipäev on alati olnud külluslik liha ja joogipidu. Alati eelistatakse tulel küpsetatut, olgu selleks loom, lind või kala, miks mitte ka köögiviljad.
(18.06.2008)