Ohutu ja muretu grillimine

Oma esimese grillipeo menüü planeerimisel võiksite olla pigem tagasihoidlik kui liiga suurejooneline.
Olge realist ning võtke toidusedelisse ainult üks ja võimalikult lihtne roog (koos lisanditega). Küll aja jooksul jõuate ka rikkalikemate pidudeni.
Enne grillima asumist lugege tähelepanelikult läbi järgnevad näpunäited ning pidage nendest ka kinni.
  • Paigutage grillaparaat tuulevaiksesse kohta, eemale puudest ja põõsastest, ning seadke ta tingimata tasakaalu. Kaldus aparaat raskendab tööd ja võib halvemal juhul isegi ümber minna.
  • Ärge kunagi kallake süütevedelikku juba süüdatud tulele. See on äärmiselt ohtlik!
  • Koduloomad ja lapsed ei kuulu grilli vahetusse lähedusse. Kui lahkute grilli juurest, kutsuge lapsed endaga kaasa, et nad ei saaks omapäi tegutsema hakata.
  • Hoidke aparaadi ligidal suur pihustiga veepudel. Kui grillite päris maja ligiduses, on vajalik ka ämbrike liivaga, et kiirelt summutada kõrgele lahvatanud leeke.
  • Kindlasti olgu kättesaadavas kohas esmaabipakk plaastrite ja pantenoolsalviga. Põletuse esimeseks rohuks kasutage rohket külma vett, seejärel aga pantenoolsalvi.
  • Toidubakterite levimise vältimiseks hoidke toored ja küpsenud toiduained üksteisest lahus. Peske käed pärast toore lihaga tegelemist alati puhtaks. Kasutage toore ja küpsenud toidu jaoks eraldi töövahendeid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Munajuha 21.apr 2012 13:17
Whisky Sour oleks siis võinud juba pealkiri olla, pool eesti keeles ja pool inglise kui norida veits.. Aga kui juba viskiga kokteilitada siis on palju põnevamaid retsepte ka. Näiteks Linchburgi limonaad jne.
1