Kuidas sobitada veini ja liha parimal viisil

Hea grill-liha kõrvale pole midagi paremat kui mõnus klaasike veini. Anname soovitusi, kuidas valida õige liha juurde õiget veini.
Sealihavarras tilli-jogurtimaitselises marinaadis
Veinisoovitus: TriVento Chardonnay-Torrontes või Chardonnay
Sealiha sisaldab alati rasvu, mille tasakaalustamiseks on vaja happeid. Seepärast on parimaks valikuks siin happeid sisaldav valge vein. Kui grillvarda lisandites kasutate eksootliste puuviljade mahlu või kompotte, soovitame nautida selle roaga TriVento Chardonnay-Torrontes’i. Kui aga valmistate toidu tavapäraste lisanditega, siis proovige kindlasti TriVento Chardonnay’d.
Lambalihavarras ürdimarinaadis
Veinisoovitus: TriVento Tribu Cabernet Sauvignon
Tume lambaliha sisaldab küllalt palju rasvu. Kuna grillituna muutub liha välispind kuivemaks, peab vein olema kergelt hapuka alatooniga ja sisaldama pehmeid parkaineid, mis tasakaalustavad lihas olevaid rasvu. Soovitame Tribu Cabernet Sauvignon’i, mille aroomis on tunda ka ürdimarinaadiga imehästi sobituvad münt ja roheline pipar.
Veiselihavarras punaveinimarinaadis
Veinisoovitus: TriVento Shiraz-Malbec
Tume veiseliha omandab punaveinis marineerides mahlaka struktuuri ja kergelt hapuka alatooni. Kuna grillimisel küpseb liha praktiliselt läbi ja võib muutuda mõnevõrra kuivemaks, siis pakutav vein peaks olema mahlakas, puuviljane ja ei tohiks sisaldada palju parkaineid.
Nii soovitame punast veini TriVento Shiarz-Malbec.

 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa