Mida grillida?

Autor: Harri Ilves
Grillimine on tore seltskondlik kooskokkamise moodus. Kuna sütel saab maitsvaks kõhutäieks vaaritada üpris erinevaid toiduaineid, pole karta, et keegi tühja kõhuga jääks. Kaardistasime ära levinumad grillikõlbulikud toiduained.
Kõige paremini sobivad grillida väikesetükilised (šašlõkid) ja õhukeste lõikudena marinaadis lihad (grill-lihad).
Sealiha: kaelakarbonaad, välisfilee, karree, sisefilee, peekon, searibi, koot, sabad, jalad.
Veiseliha: välisfilee, sisefilee.
Vasikaliha: välisfilee, karbonaad, koot, ribi.
Lambaliha: kondita kintsuliha, karree, sadul, kaelaliha, kondiga tagakints.
Linnuliha: broileritiivad, -koivad, -kintsuliha ja -filee, terve broiler; kalkuni kintsuliha ja -filee; vutid; pardifilee ja -jalad.
Kala: forell ja lõhe. Head on ka ahven, räim, siig, haug, koha, angerjas, silmud. Kaugematelt meredelt krevetid, merivähk, tuuni- ja mõõkkala.
Vorstid: toorvorstid, grillvorstid, viinerid, sardellid.
Köögi- ja puuviljad: peaaegu kõik köögiviljad, välja arvatud kapsas, uba, hernes ja lehtsalatid.
Seened: šampinjonid, puravikud, kukeseened, austerservikud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa