Lisandid ulukilihast roogadele

Lisandid ulukilihast roogadele.
  • Kartul - antakse ulukilihast roogade juurde tavaliselt praetuna, ahjus küpsetatuna või ka keedetult, eriti värske kartul. Harvemini kasutatakse kartulipüreed.
  • Riis - kuulub kõikide pilaffide koostisesse ja sobib sõmerana keedetult paljude ulukilihast roogade, eriti linnuliha juurde.
  • Tatar - sõmerana keedetult sobib praetud ja hautatud ulukiliha, eriti rupside juurde.
  • Sai - võis praetuna on väga levinud ulukiliha lisand. Pasteetide alusena kasutatakse nn krutoone ehk võis praetud saiaviile, mille pealmine külg lõigatakse nõgusaks. Väikeste praetud lihalõikude aluseks sobivad hästi võis praetud pikad saiaviilud.
  • Seened - lisatakse ulukilihast toitudele eelnevalt võis hautatult. Lisaks shampinjonidele sobivad kõik teised mahedamaitselised seened ja ka eelnevalt kupatamist vajavad seened.
  • Sibulad - lõigatakse viiludeks ja hautatakse või praetakse. Shalottsibulad ja neid asendavad tippsibulad hautatakse võis tervelt.
  • Õunad - lisatakse ulukilihast toitudele kergelt võis praetud viiludena.
  • Kirsid - eemaldatakse kivid, hautatakse kergelt võis. Kirsid ja viinamarjad sobivad kõige paremini linnuliha lisandina.
  • Rooskapsas - antakse ulukiliha juurde hautatult.
  • Köögiviljad - lisatakse toorelt riivituna või võis hautatult.
  • Aedoad - serveeritakse püreena. Aedoakaunad hautatakse või praetakse võis.
  • Punane kapsas - serveeritakse toorsalatina või marineeritult.
  • Kõrvits - antakse lisandiks marineeritult.
  • Piklid ehk marineeritud aedviljasegu - sobib hästi praetud ja küpsetatud ulukiliha juurde.
  • Tomat - lisatakse värskelt, konserveeritult või salatina.
  • Kornishonid ehk väikesed väljakasvamata kurgid - lisatakse marineeritult.
  • Salatitest - sobivad kõige paremini hapukoorega või õli ja veiniäädikaga valmistatud aedviljasalatid.
  • Keediseid - kasutatakse kastmete maitsestamiseks ja roogade kaunistamiseks. Samuti kasutatakse ka marjatarretisi. Põhiliselt kasutatakse pihlaka-, muraka-, sõstra-, pohla- ja jõhvikakeedist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
pagarikass 26.nov 2005 17:48
Hea pühapäevatoit lastega perele, kus jagub tööd kõigile ja pärast on koos lõbus süüa.
tegelinski 24.nov 2005 10:55
Küsimus on täiesti õigustatud, aga vastata on raske. Ülepannikookide puhul peaks taigen olema selline mitte väga paks, ja kuna ise tegin tunde järgi, siis kogust öelda ei oskagi. Arvan, et kui taigen näeb välja nagu parajalt paks keefir, siis on parasjagu.
jannza 23.nov 2005 15:59
aga kui palju tuleb jahu panna? Loll küsimus vb,aga ma igaksjuhuks siiski :P
meriketark 19.okt 2005 22:03
Pannkoogid tulid väga,väga head!Täidisess mina juustu meelega ei pannud,see ei sobi lihtsalt mulle.Kõik muu oli sobiv.Aitäh .
nukuke1 19.okt 2005 18:36
järgi proovitud.ülimait-
sev.
Sonera 18.okt 2005 23:03
Mina pole eriti täidetud pannkookide sõber :(
paprika 18.okt 2005 16:37
Sel moel valmistatud koogitaigen tuleb väga kohev ja hõrk ning veel on hea, et retsept on konkreetne ning põhjalik. Tassi puljongiga väga hea lõunasöök.
lill 17.okt 2005 08:35
Täidetud pannkoogid on tõesti head.
lookas 16.okt 2005 23:10
Mahlased, täidetud pannkoogid on alati kiirelt otsasaav küpsetis- tõhus ning maitsev!
neksu 16.okt 2005 19:37
Maitsev ja toitev.
Põlleke 16.okt 2005 17:16
Töömahukas, kuid loodetavasti tasub vaeva.
rukkilill 16.okt 2005 11:35
Armastan täidetud pannkooke...
1