10 kepsakat kartuliideed

Autor: Angeelika Kang
Unusta kartulivabad dieedid ja naudi omamaist mugulat nii krõbedal kui ka kreemisel moel.
 
  • Parimad krõbedad ahjukartulid saad, kui keedad 10 minutit neid kooritult soolaga maitsestatud vees, kurnad ja segad õliga. Vala ahjupannile ja küpseta 200-kraadises ahjus, kuni kartulid muutuvad kuldpruuniks. Sama võid teha ka kartulisektoritega.

  • Eelmisel päeval järele jäänud keedukartulitest saad imelihtsa roa. Viiluta keedukartulid, kasta lahtiklopitud munasse ja seejärel jahusse. Prae pannil õlis mõlemalt poolt kuldseks.

  • Eriti kõrbedate grillkartulite jaoks lõika toored hoolikalt pestud koorega kartulid 1 cm paksusteks viiludeks, pintselda neid mõlemalt poolt sulavõiga ja maitsesta soola-pipraga. Küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit. Aeg-ajalt pööra viile ringi ja pintselda sulavõiga.

  • Kartulist saab valmistada ka pitsat. Lao õhukesele pitsatainast põhjale kooritud ja paberõhukeseks viilutatud toored kartuliviilud. Nirista peale soola, pipra ja hakitud küüslauguga maitsestatud õli, lisa punast sibulat ja mozzarella’t ning küpseta.

  • Tavaline kartulipüree muutub tunduvalt põnevamaks, kui lisad lõppjärgus pudrule võis kuldseks praetud hakitud küüslauku ning miks mitte ka külmutatud ja sulatatud herneid, mis kergelt peenestatud.

  • Harilikud koorega küpsetatud ahjukartulid saavad hoopis uue kuue, kui need keerata suitsupeekonisse ja küpsetada ahjus krõbedaks.

  • Krõbedad kartulipannkoogid sünnivad jämedalt riivitud kartulist, munast, jahust ja hakitud sibulast-küüslaugust. Prae segu pannilabidaga lamedaks surudes pannil õlis mõlemalt poolt kuldseks.

  • Kuulsad Hasselbacki kartulid valmivad tegelikult imelihtsalt. Lõika kooritud kartulitesse peaaegu põhjani sälgud, puista peale soola ja musta pipart ning pintselda üle sulavõiga. Raputa peale riivsaia-riivjuustusegu ning küpseta ahjus.

  • Täidetud kartuleid saab valmistada koorega keedetud kartulitest. Lõika kartulitel pikisuunas “müts” ära, õõnesta teelusikaga sisu välja ja sega meelepärase täidisega – näiteks hakitud porru, suitsukana, majoneesi ja juustuga. Täida kartulid seguga ja küpseta ahjus kuldpruuniks.

  • Kohevate kotlettide saamiseks lisa hakklihatainasse tavapärase saia asemel toorest riivitud kartulit.

  • Allikas: Oma Maitse
    MINU HINNE
    KOMMENTAARID
    Lisa kommentaar
    Nimi:
    Sisu:
    Lisa
    RLY 20.aug 2012 22:05
    Esimest korda tegin. Sain rulli keeratud küll ja maitses väga hea. Taigen jäi veidi paksuke, aga eks siis järgmine kord olen ise targem :)
    margit 22.apr 2011 18:59
    Siin soovitab rätiku all jahutada kooki aga mina keeran kuumalt rulli ja kui jahtunud,keeran lahti tagasi ja alles siis määrin täidisega,nii ei ole kindlalt ohtu,et ka paksema taigna puhul taigen praguneks:A
    Linx 29.dets 2010 18:50
    Tegin vaarikatega, väga hea sai ;)
    darannak 04.nov 2010 21:42
    Ma ka tegin täna selle retsepti järgi. Maitse väga hea, aga põhi tuli nii paks, et kokku keeramisel pragunes. Ometi järgisin koguseid...:(
    leili 26.veeb 2010 13:21
    punktid..
    leili 26.veeb 2010 11:15
    Tegin elus esimest korda rullbiskviiti ja sai megahea...vahele panin keedukreemi ja maasikaid
    Maripari 29.okt 2009 15:55
    Väga hea ja lihtne. 2x juba teinud. Vahele olen pannud kohupiima ja külmutatud marju.
    jannza 23.juuli 2009 19:23
    Tõesti hea! Isegi mu mees, kes magusat eriti ei armasta, küsis tüki juurde :)
    Kairi 10.mai 2009 21:43
    Väga maitsev!
    sibrik 27.juuni 2008 07:01
    Lihtne valmistada ja hea. Maasikad võib ka teiste marjadega asendada.
    rinzu 09.juuni 2007 21:56
    Väga hea :)
    1