Rieska ehk lapi leib

Põhjanaabrite traditsiooniline "rieska" on jõudnud ka meie toidupoodidesse.
Rieska on Soome põhjapiirkondade traditsiooniline kergitamata taignast leib. Seda söödi kohe kuumalt või ja piimaga, aga sellest saab kergesti valmistada ka erinevaid soolaseid ja magusaid suupisteid.
Kõige lihtsam ja kiirem variant on lapi leib kergelt üle röstida või grillida ja süüa liha või salatiga.
Leiburi Etnia sarjas on valida kaks Lapi leiba - nisujahuga ja rukkijahuga.
Et anda aimu rieska kasutamise laiadest võimalusest, toome ära mõned näidisretseptid.
  • Soojad rieskad põhjapõdralihaga (Vaata)
  • Mesised dipirieskad (Vaata)
  • Rieskapliinid (Vaata)
  • Rieska-suitsukalarullid (Vaata)
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa