Juustud, mis hamba all kriuksuvad

Mõni juust sulab suus, teine on jälle kõva nagu kamakas. Kolmandad aga üllatavad hoopis kriuksuga. Just viimased me ette võtsimegi, sest toidule lisavad nad uudseid maitsenüansse.
Lihtne - Leibjuust murakamoosiga
Leibjuust on pärit Lapi köögist, kus seda algselt valmistati põhjapõdrapiimast. Leibjuust on üks väheseid juuste, mida valmistamise käigus küpsetatakse ja mis toidu kuumutamisel ei sula. Meie poodides müüakse nii Soome kui ka Eesti päritolu (Ahja) leibjuuste.
Tervislik - Värske salat grillitud halloumi juustuga
Halloumi on Küproselt pärit poolkõva juust, mida valmistatakse kitse- ja lambapiimasegust. Sageli on maitseks lisatud ürte.
Eriline - Hatšapuri brõnsaga
Hatšapuri on Gruusia päritolu leib (pirukas), mida traditsiooniliselt valmistatakse suluguni juustust. Sobib aga ka brõnsa juust. Mõlemad juustud on tulnud Kaukaasiast, kuid meie poodidest saab osta ka Eestis valmistatud suluguni ja brõnsat.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa