Uudiskiri
Küpsetatud Alaska
Mõnes mõttes nagu koogi, teisalt nagu magustoidu kuulsusrikas ajalugu ulatub aastasse 1867, mil Ameerika Ühendriigid ostsid Venemaalt Alaska. Selleks puhuks valmistas üks New Yorgi restoran jäise, eskimote iglut meenutava magustoidu. Rooga serveeritakse tänaseni väga pidulikel puhk…
Toretsevad tassikoogid ehk cupcakes
Et tassikoogid pole mingid muffinid, selgub kuni pisiasjadeni välja Eva Palu näpunäidetest. Lisaks leiad kaks retsepti ja viis ideed tassikookidele kreemi valmistamiseks.
Terriin - kokakunsti kõrgem klass
Talvise paastu lõpetamiseks on paslik kõhule pai teha toitva, lauda kaunistava liharoaga, mille valmistamine pole kontimurdev, kuid vajab pikemat ettevalmistust.
Mahlased ja tervislikud muffinid
Mõne aja eest saime toidutare.ee kasutajalt küsimuse, kuidas küpsetada muffineid tervislikumalt ja vähesema koguse nisujahuga. Eva Palu võttis teema ette ja pakub välja mõned nipid.
Kanged karrid - üks Indiast, teine Taist
Sõna karri on kohandatud inglise keelde Lõuna-India päritolu mõistest kari, mis sisuliselt tähendab kastet. Kastmes võivad olla küpsenud nii liha kui köögiviljad, seda süüakse nii riisi kui saiaga. Karritoite…
Hot dog, seekord taimne
Taimsest kraamist vorstikese valmistamine ja saia küpsetamine on üks pikk ja uhkemat sorti ettevõtmine. Aga tulemus on hõrk ning iga viimane kui koostisosa ise valitud ja teada. Sellest kogusest saad 15 hot dog…
Kuulus Napoleon
Napoleoni kook on üks kuulsamaid kooke Vene köögist, mille juured ulatuvad Prantsusmaale. Seal on sedalaadne küpsetis tuntud kui millefeuille ehk tuhande lehe küpsetis, milles lehttaina kihid on sätitud vaheldumisi keedukreemiga.
(11.11.2013)
Pärmi-lehttainas
Krõbe ja samas pehme, kuldpruun ja kohev – selline peaks ju küpsetis olema! Pärmi-lehttainal on selleks parimad eeldused olemas. Tainast saab nendest kogustest umbes 900 g.
(21.10.2013)
Igas kodus oma ratatouille
Kui sügis on täies hoos ja ühised tegevused suunduvad üha enam toa poole, on paras ühel unisel nädalavahetusel pliidi ääres askeldada ja üks õige vahemereline talupojaroog valmis vaaritada. Ratatouille nõuab palju potte ja omajagu tähelepan…
(07.10.2013)
Pahupidi pirukad
Tarte Tatin on üks tore Prantsuse päritolu tagurpidi kook. Legend räägib, et retsept sündis hotellis nimega Tatin, mille omanikeks olid õed Tatin'd. Juhtus kord aga nii, et üks õekestest oli üleväsinud töötamisest ning unustas õunad või ja…
(09.09.2013)
Kuidas küpsetada Portugali kreemisaiu?
Õpi valmistama neid ülimaitsvaid kreemisaiakesi, mis kogunud kuulsust üle kogu maailma.
(23.08.2013)
Suviselt lahe marjakook
Kui esimene suur marjavaimustus üle hakkab saama, muutuvad tahtmised nõudlikumaks. Lahe marjakook vanillikreemiga on just üks sellistest küpsetistest, millega tõelisel küpsetajal tuhin peale tuleb, sest nikerdamist on üksjagu. Tainaid tuleb…
(29.07.2013)