Lasanje lauale

Näpunäiteid, nõuandeid lasanje kasutamisel.
Kuulus Itaalia ahjulasanje koosneb kihiti laotud taignaplaadikestest ja täidisekihtidest. Kümnetest võimalikest trükitakse plaadikeste pakendil enamasti ära variant, milles täidiseks on hakklihakaste ning meie maitse jaoks läägevõitu ja ülemääraselt rammus juustukaste; sedasama pakutakse ka söögikohtades ning poodides kaasavõtmiseks.
Põnevama ja oluliselt lahjema ahjuroa kokkupanemisel võiksite julgesti pruukida igasuguseid kastmeid, sealhulgas ka paksemaks hautatud ja tugevalt maitsestatud purustatud tomatihoidist, ning seene-, köögivilja- ja lihahautisi ja pakse kastmeid, mis kõik loomulikult võivad olla ka ülejäägid. Lisage neile tükeldatud vorsti või sinki, seeni, tomateid, sulatatud ja nõrutatud spinatit, kodujuustu või kivideta oliive.
Ribadeks lõigatud paprika, jämedalt riivitud porgand ning õisikuteks jagatud brokoli ehk spargelkapsas keetke eelnevalt poolpehmeks; kangideks lõigatud suvikõrvits praadige pannil õlis kõrgel kuumusel kiiresti läbi, peenestatud sibul ja küüslauk hautage aeglasel tulel pehmeks.
Arvestada tuleks ka järgmist seika: kuigi lasanjeplaadikesed on eelkeedetud, vajavad need küpsemisel paisumiseks ja valmimiseks veel lisaniiskust, mis ei saa tulla kusagilt mujalt kui täidisekihtidest. Kui täidises on niiskust vähe, jääb kogu roog kuiv, taignaplaadikesed aga sitked. Muidugi võite lasanjeplaadikesed ka eelnevalt läbi keeta. See tegevus vajab aga suurt tähelepanu, sest plaadikesed kipuvad üksteise külge kleepuma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa