Marinaadid ulukilihale

Marinaadid ulukilihale.
Ulukiliha on soovitav enne hautamist või praadimist marineerida. Soovitav on kindlasti vanemate lindude või loomade puhul. Marineerimise viisid on olenevalt ulukiliigist ja vanusest erinevad. Kurvitsaid ja rästaid ei marineerita üldse. Noorte ulukite lihale piisab tavaliselt laagerdamisest või mõni tund nõrgas marinaadis hoidmisest. Vanemate lindude ja loomade liha tuleb marineerida kuni nädal kangemas marinaadis. Ühele kilole lihale arvestatakse umbes ½ liitrit marinaadi. Marineerida tuleb happekindlas sobiva suurusega nõus nii, et liha oleks marinaadiga kaetud. Vajadusel tuleb liha aeg - ajalt marinaadis pöörata. Marineerima peab jahedas, alla 8 º C temperatuuris. Järgnevalt loetletud retseptide hulgast võib igaüks valida oma maitsele ja töödeldavale ulukilihale sobiva. Marinaadid on ära toodud 1 kilo ulukiliha või 1 liitrile vedelikule.

MARINAAD VÄIKEULUKILE
MARINAAD MAITSEJUURTEST
MARINAAD SUURULUKILE
PUNASE VEINI MARINAAD
ÕLLEMARINAAD
PRANTSUSE ÕLLEMARINAAD
PRANTSUSE JÄNESEMARINAAD
POOLA JÄNESEMARINAAD
PRUUN MARINAAD
KUUM MARINAAD
BULGAARIA MARINAAD
PRANTSUSE MARINAAD
LÄTI MARINAAD
VENE MARINAAD
MARINAAD METSSEALIHALE
TSHEHHI MARINAAD
POOLA MARINAAD
MARINAAD PIKITUD LIHALE

Peale marineerimise kasutatakse ulukiliha ettevalmistamisaeks veel mitmesuguseid võtteid. Merelinde leotatakse ½ tundi puhtas merevees. Kõige lihtsam moodus on ulukiliha leotamine 2-3 tundi külmas vees. Uluki maitse vähendamiseks võib liha ka leotada 1 tund piimas. Leotada võib ka peteis ja hapupiimas. Parte leotatakse 1 tund, vanemat jänest 2-3 tundi. Veel sobib ulukiliha leotamiseks kali, kadakamarjadega maitsestatud äädikas, õlu, metsealihale ka hapukurgi või -kapsa soolvesi. Vanema loomaliha võib külmas kohas leotada üks ööpäev ja veel kauemgi. Lisaks leotamisele võib ulukiliha hõõruda mõne peenestatud kadakamarjaga ja hoida külmas kohas vajutise all 2-4 päeva. Enne küpsetamist pühitakse kadakamarjad ära. Väiksemad ulukilihatükid võib pärast pekiga pikkimist kasta sulavõisse ja hoida enne küpsetamist kaks päeva jahedas kohas, et või tungiks liha sisse. Ulukiliha võib veel enne küpsetamist niisutada veel õuna-, sõstra- või sidrunimahlaga. Samuti võib ulukiliha enne küpsetamist määrida taimeõli, äädika ja veiniga segatud ketshupi või mõne muu suvalise vürtsikastmega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Aiku 01.dets 2008 15:21
mina tean mis on hea. Jaa
1