Äädika lahjendamine

Et müügilolevat 30% äädikat soovikohase kanguseni lahjendada, võib kasutada järgmist lihtsat valemit
Et müügilolevat 30% äädikat soovikohase kanguseni lahjendada, võib kasutada järgmist lihtsat valemit, milles lahjendamise suhtarv saadakse valemiga (30 - x):x Asendades liikme x soovitud lõpptulemusega, saame teada, et 2,5% lahuse saamiseks tuleb 1 osa 30% äädikat lahustada 11 osa veega. Ka teistsuguse kangusega äädikate või muude vedelike puhul jääb sama valem kehtima. Kümneprotsendilisest äädikast 5%-lise saamiseks tuleb teda lahjendada 1 osa veega: (10-5):5=1; samale tulemusele jõuame ka loogilise aruteluga või õigemini aksioomiga, et millegi lahustamine vahekorras 1:1 vähendab kangust kahekordselt. Maire Suitsu
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Christopher 17.veeb 2014 08:56
I'm not quite sure how to say this; you made it exreemtly easy for me!
NurrMarta 16.dets 2009 20:04
Kapsarullide tegemisest oli meil siin ammustel aegadel üks kodutöö, mida paljud katsetasid. Algab põhjalike seletustega ja jätkub kogemuste jagamisega. Pikaks ajaks põhjalikku lugemist :) http://www.toiduta-
re.ee/foorum.php?tee-
ma=1813
uffa 16.dets 2009 18:18
täiesti talumatult jäledad! Pealt kõrbesid ära, seest jäid tooreks, lisaks oli veel mingisugune vastik muna kõrvalmaik...tõsi-
selt pettusin:(
oceanas 23.märts 2009 18:19
kaua kapsarullid peavad ahjus olema
tatar 12.apr 2008 13:54
hmmm, milleks on vaja sinna muna vajalik ? ja kõigega nõus, aga saab ka kõik otse toorelt teha ja isegi riisi keetmata, ära jääb vaid pruunistamine pannil võiga. Muudkui rullid kõik toored asjad , maitsestatud, tooresse lehte ja vette ja paned hauduma ....ja saab ka ruttu valmis, toitaineid ka kindlasti rohkem alles...vist oli Taga-Kaukaasia moodi retsept :))
kati33 24.nov 2007 00:21
Super hea
TV54 17.sept 2007 07:57
aga enne võib ka pruunistada pannil-siis on nagu teisem maitse
meitene 01.jaan 2007 14:57
vüga hea
kristink 14.nov 2006 13:15
nämma...tilli võib ka lisada kapsarulli sisse
1