Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Ilma teevad külmad köögiviljasupid

Ilma teevad külmad köögiviljasupid
Hispaania päritolu gazpacho oli algselt vaid külm tomatisupp, nüüd on see aga saanud külmade köögiviljasuppide ühisnimetajaks. Külmad supid pole ka meile tundmatud - okroška või peedisupp on ju meie lähinaabrite suviseks rahvustoiduks ja ka…


(26.06.2013)

Kondenspiimaga jäätised

Kondenspiimaga jäätised
Kui sul pole kodus jäätisemasinat, pole kreemise jäätise valmistamiseks lihtsamat moodust, kui kasutada kondenspiima. Jäätisemassi ei pea vahepeal isegi et mitte segama. Retsept on suurepärane ka koos lastega kokkamiseks.


(17.06.2013)

Vanilline Hollandi kaste sparglitega

Vanilline Hollandi kaste sparglitega
Kodumaise spargli hooaeg kestab kuni jaanipäevani, välismaist on poodidest aastaringselt võimalik soetada. Ka on meil rohkem valgetest delikatess-sparglitest sagedamini saadaval rohelisi spargleid. Aga värskelt on head ikkagi mõlemad.


(31.05.2013)

Küpsetaja proovikivi - krõbedad makroonid

Küpsetaja proovikivi - krõbedad makroonid
Makroone võib valmistada mitut moodi. Lihtne meetod on kiire ja tulemuseks on küpsised, mis meenutavad rohkem beseemaiust. Keerulisem ja pika ettevalmistusega versioon nõuab küll täpset silma ja kätt, aga kui see retsept ükskord õnnestub…


(30.04.2013)

Teistmoodi sushi

Teistmoodi sushi
Inimkond liigub alati lihtsustamise suunas ja sooviga lõpptulemusele allahindlust mitte teha. Nii on see ka kokanduse valdkonnas. Sushi valmistamine, olgu mistahes vormis, on kui kunstnikutöö - iga kord valmib ainulaadne meistriteos. Naudin…


(15.03.2013)

Küpsetame gluteenivabalt

Küpsetame gluteenivabalt
Gluteen on teraviljavalk, mida leidub nisus, odras, rukkis ja ka kaeras. Küpsetamisel on oluline gluteeni toime sideainena, muutes küpsetised kohevaks ja koospüsivaks. 


(23.01.2013)

Lumehelbeke tasa, tasa...

Lumehelbeke tasa, tasa...
Jõuluaeg on habras ja õrn, hell ja puhas. Beseest jõulukaunistusi on lihtne teha ning kuusekaunistamisest saab eriliselt pidulik ettevõtmine. 


(18.12.2012)

Muretaina-aabits 3.osa

Muretaina-aabits 3.osa
Sel korral valmistame muretainast hoopis teisiti - või asemel õliga. Magusas osas aga küpsetame hunnitu täidisega korvikesi, mille tainas allub hästi töötlemisele ning õnnestub alati. Lisaks korvikestele saad valmistada samast tainast küpsi…


(19.11.2012)

Muretaina-aabits 2. osa

Muretaina-aabits 2. osa
Pole mitte juhus, et kõrvitsapirukas maitseb kartuliga rikastatud muretainast sulnimalt kui tavalisel klassikalisel põhjal küpsetatult. Kohupiimaga tainad on aga juba iseenesest paljude lemmikuks. Viimase katsime juustuse peeditäidisega ja…


(15.10.2012)

Muretaina-aabits 1. osa

Muretaina-aabits 1. osa
Muretainal on palju liike. Põhiretsepti edasiarendused annavad küpsetajale palju lisavõimalusi nii magusate kui soolaste küpsetiste valmistamisel. Seekord on luubi all juustu ja hapukoorega muretainad, millest kummastki ka ühe küpsetise pak…


(17.09.2012)

Kuldne brioche

Kuldne brioche
Prantsusmaalt, Normandiast pärit brioche’i küpsetamiseks sobib n-ö rasket sorti pärmitainas, mis sisaldab rohkelt võid ja mune. Seetõttu vajab tainas ja sai ise ka pikemat kerkimisaega. Mõnedes retseptides soovitatakse isegi kuni 3 tundi pr…


(20.08.2012)

Marjakastmest tunned kokka

Marjakastmest tunned kokka
Värvilised marjakastmed ehk coulis"d mõjuvad oma ehtsa kirkusega tõeliste pilgupüüdjatena. Need valmivad enamasti värsketest või kergelt läbikeedetud marjadest ning maitsestatakse suhkru, likööride, vahel ka vürtside, pählite või šokolaadig…


(09.07.2012)

Kiired hapukurgid ja kiirmarinaadid

Kiired hapukurgid ja kiirmarinaadid
Kes meist ei vaataks pika pilgu ja vesise suuga turul müüdavaid värskeid soolakurke, hind on neil väga krõbe, aga maitseb imehea. Värske kurgi kilohind on aga valmistoote kõrval pisuke, kurkide tegemine ei vaja suuri väljaminekuid ega iidse…


(18.06.2012)

Aurutamine bambuskorvis

Aurutamine bambuskorvis
Enamikes kodutarvete poodides on näha bambusest aurutusreste. Et need on suvel küll lausa hädavajalikud vahendid maitsva ja tervisliku toidu valmistamiseks, siis küpsetame selles valmis lestakala ja serveerime juurde ühe mõnusa ürdikastme…


(18.06.2012)

Hamburger - algusest lõpuni

Hamburger - algusest lõpuni
Üle maailma ebatervislikkuse etaloniks tunnistatud hamburger on suur laste lemmik ja täiskasvanute salapatt.


(28.05.2012)

Kodune jäätis

Kodune jäätis
Jäätisemasina omanikel perenaistel on erinevate jäätiste valmistamise valik kindlasti laiem, kuid ka ilma spetsiaalse masinata saab kodusel teel väga maitsvat jäätist valmistada.


(14.05.2012)

Vürtsidesse rüütatud karrid

Vürtsidesse rüütatud karrid
Karri on lihtsalt öeldes üks hiiglama hästi maitsestatud hautis, mis peab lugu väga paljudest erinevatest vürtsidest, ürtidest ja nende koosmõjust. Lai valik karrisid on pärit Indiast, Pakistanist, Sri Lankalt, Taist ja teistest Aasia kööki…


(23.03.2012)

Lehttainas

Lehttainas
Lehttaina rullimist peetakse suureks vaevaks. Ent need, kes seda korra teinud ja nipid selged, peavad seda juttu kalamehe omaks. Veidi aega peab olema ja näpuosavust ka, ent miskit võimatut selles pole. Ent küpsetised saavad juurde kuldkoll…


(14.02.2012)

12345678910